Lagbanner
2021-04-07 01:00

Columbus - Tampa Bay

Inför Torino-Lazio (Coppa Italia)
Cataldi gör debut ikväll.

Inför Torino-Lazio (Coppa Italia)

Lazio har rest till Turin för att försöka ta sig förbi Torino i åttondelen av den italienska cupen.

Lagens eventuella motståndare i en eventuell kvartsfinal avgjordes igår när Milan till slut besegrade sitt boogieteam Sassuolo.

Pioli kommer som tidigare nämnts att rotera friskt från den startelva som tog sig an Roma i söndags. Skadade De Vrij och en sliten Stefano Mauri saknas i truppen. Felipe Anderson finns dock med trots smällen i söndags och den otrevligare smällen då hans pappa har fängslats och står anklagad för mord.

Men brassen lär inleda på bänken och istället lär vi få se Keita och Candreva längs kanterna. På topp väntas Klose ges behövlig speltid och vi får även se ett nykomponerat mittfält bestående av debuterande talangen Danilo Cataldi, Ledesma och Onazi. I backlinjen får kvartetten Cavanda, Radu, Novaretti och Pereirinha förtroendet och Berisha vikarierar för en avstängd Marchetti i nästa omgång av Serie A. Möjligen kan Konko komma på tal för högerbacken. Glädjande är även att se ynglingarna Franjo Prce, Chris Oikonomidis och Mamadou Tounkara på Lazios bänk.  

Torino kan även de göra lite förändringar då Quagliarella saknas på grund av skada, men nyförvärvet Maxi Lopez kan gå in i hans ställe på topp om inte Amauri ges förtroendet. I övrigt är det ett starkt Torino med den målfarlige mittbacken Kamil Glik längst bak.

Intressant duell blir det mellan nuvarande mittfältstalangen i Lazio Danilo Cataldi och den tidigare Lazio-produkten Gazzi. Förhoppningsvis kan Lazio behålla energin från senaste matchen mot Roma trots förändringar då flera av spelarna bör vilja visa upp att de även vill ha speltid framöver.

TORINO (3-5-2) - Padelli; Maksimovic, Glik, Moretti; Darmian, El Kaddouri, Vives, Gazzi, Molinaro; Amauri, J. Martinez.

LAZIO (4-3-3) - Berisha; Pereirinha, Novaretti, Radu, Cavanda; Onazi, Ledesma, Cataldi; Candreva, Klose, Keita.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-14 19:51:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party