Lagbanner
2020-06-30 19:30

Torino - Lazio

Inför Torino - Lazio: Fortsatta skadebekymmer för Lazio

Inför Torino - Lazio: Fortsatta skadebekymmer för Lazio

Lazio är på rätt väg igen efter Luis Albertos sena avgörande mot Fiorentina i helgen. Tyvärr ser skadeläget i truppen fortfarande mörkt ut.

Ja, det är ett fortsatt sargat Lazio som har rest upp till Turin för att försöka ro hem ytterligare en trepoängare, denna gång mot Torino.

Lucas Leiva kommer eventuellt att missa hela säsongen baserat på dom senaste rapporterna. Det är mycket olyckligt för Lazio då brasilianaren är länken mellan försvar och anfall. Hans förmåga att snabbt spela bollen framåt i planen och sätta igång kontringar har saknats på slutet och Lazio är inte riktigt densamma utan honom.

I övrigt så saknas lagkaptenen Senad Lulic ute till vänster och här pratas det om han ens kommer komma tillbaka till fotbollen. Detta är givetvis extremt tråkigt för vår lagkapten och trotjänare. Just när klubben är på väg att uträtta stordåd. Tyvärr för oss finns det heller inga riktiga ersättare på den positionen heller. Det logiska hade ju varit att flytta över Adam Marusic på vänsterkanten men även han dras med skador och då är man fast med spanjoren Jony och Jordan Lukaku - två spelare som inte kan bemästra rollen och som omedelbart giver ett kvalitetstapp till Lazio.

Eftersom att matcherna duggar tätt nu har lagen inte mycket tid för återhämtning och förberedelse. Det mesta mellan matchen i lördags till idag har handlat om Veronas mittback Marash Kumbulla som uppges vara mycket nära att skriva på ett 5-års kontrakt med Lazio. Det kan komma att bli en mycket fin lösning för klubben sedan Luiz Felipe visat sig vara väldigt skadebenägen och att man har en Stefan Radu som inte blir yngre. Det senaste är att affären väntas bli klar under dagen och att Lazios brasse Andre Anderson går i motsatt riktning.

Joaquin Correa verkar dock ha skakat av sig sina skadebekymmer som han drog på sig mot Atalanta och han förväntas starta matchen tillsammans med Ciro Immobile. Låt oss hoppas att argentinaren tillsammans med Immobile börjar hitta formen nu.

Jag har aldrig gillat när Lazio åker till Turin för att möta Torino, matcherna är nästan alltid intensiva, taktiska och svår-vunna. Nu har dom inte sett så stabila ut som dem brukar men jag räknar ändå med att dom kommer motiverade och med full tro på att dom skall kunna slå Lazio.

Matchstart är 19:30.

Förmodad startelva (3-5-2): Strakosha, Patric, Acerbi, Radu, Lazzari, Milinkovic, Parolo, Luis Alberto, Jony, Correa, Immobile

Riskerar att missa Milan-matchen på lördag vid ett gult kort gör: Immobile, Lazzari, Caicedo, Cataldi och Acerbi.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-06-30 10:24:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party