Lagbanner
Skellefteå Kraft Arena, 2020-11-19 19:00

Skellefteå - Djurgården

Inför Udinese-Lazio
Saknas båda i matchen?

Inför Udinese-Lazio

Lazio reser till Udinese för att hitta vinnarspåret igen. Annars väntar ...

Lazio kommer dessvärre från dåliga resultat på sistone som har fått hoppet om en högre tabellplacering att blekna något. Åtminstone från media och supporterhåll. Inom gruppen verkar siktet ännu vara inställt på att göra allt för att ta upp jakten uppåt i tabellen. Under fredagens träning meddelade supportrar på plats att man står bakom laget och tränare Pioli. Frågan är hur länge det varar om det blir en ny förlust. Lotito har dock deklarerat att om Lazio inte vinner mot Udinese väntar det ritiro för laget.

Lazio saknar till matchen bland annat avstängda duon Cana och Mauri, vilket får till följd att mittbacksparet De Vrij och Maurício kan få sin första start tillsammans. Men holländaren är dessvärre osäker till start då han har haft svårt att träna under veckan på grund av fortsatta problem med sin fot. Om han inte kan spela väntas Novaretti starta i stället som trots insatsen mot Milan blir en rejäl försvagning mot en vass duo som Di Natale/Théréau. I mål ersätter Berisha avstängde Marchetti.

Utöver det väntas Felipe Anderson åter börja från start efter skadefrånvaron. Lazio spelade nyligen en träningsmatch där brassen stod för två mål. Förhoppningsvis kan det innebära att kurvan pekar uppåt för Anderson. Det finns även frågetecken om huruvida formsvage Candreva får en startplats mot Udinese eller om Pioli väljer att ge Keita chansen från start.

För Lazio väntar även en match i matchen mot Udineses tränare Andrea Stramaccioni som nyligen bekräftade sina sympatier för Lazios stora rival och fällde dessutom en hånfull kommentar om Lazio. Udinese återfår Di Natale efter avstängning och brassen Guilherme har lämnat klartecken till spel efter skadeoro i veckan. Udinese saknar dock fortsatt Kone som är avstängd. Gabriel Silva ersätter avstängde Pasquale som vänsterspringare. Badu är även åter i laget efter Afrikanska mästerskapet.

Att hålla ögonen på: Felipe Anderson. Kan brassen återfå den underbara form han hade innan skadan?

Att se upp för: Allan. Lazio behöver stoppa mittfältsdynamons framfart om det ska bli tre poäng.

Förmodade startelvor

Udinese (3-5-2): Karnezis; Heurtaux, Danilo, Piris; Widmer, Allan, Guilherme, Badu, Gabriel Silva; Théréau, Di Natale

Lazio (4-3-3): Berisha; Basta, De Vrij, Maurício, Radu; Cataldi, Biglia, Parolo; Candreva, Klose, F. Anderson
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-14 12:40:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party