Lagbanner
2021-03-21 15:00

Udinese - Lazio

Inför Udinese - Lazio

Inför Udinese - Lazio

Lazio reser norrut och spelar mot Udinese, avspark klockan 15:00 på Dacia Arena.

Lazio blev utslagna ur Champions League i veckan efter förlusten med 2-1 i Tyskland. Framöver är det fullt fokus på Serie A.

Lazio befinner sig i dagsläget på en sjunde plat i tabellen, fyra poäng efter Roma men med en match mindre spelad. I Serie A har man förlorat tre av de senaste fem matcherna, Udinese har de senaste veckorna klättrat upp i tabellen och befinner sig just nu på plat elva i tabellen. Laget från Udine har endast förlorat en gång de senaste tio matcherna och är därmed ett av de formstarkaste lagen i serien.

Lazio
Muriqi kommer förmodligen starta på topp bredvid Ciro Immobile. Caicedo har fått lite speltid på sistone men brottas fortfarande med en skada i foten. Angående mittbackslinjen kommer Acerbi att spela i mitten mellan Patric och Radu, som kommer att spela sin match nummer 401 med Lazio och därmed tangera Favalli som spelaren med flest matcher i Laziotröjan.

Lazzari kommer spela till höger (han skadade lillfingret mot Bayern, men som tur är ingen fraktur), medans Marusic kommer återigen att flyttas till vänster. I mitten kommer som vanligt Leiva, Milinkovic och Luis Alberto att agera.

Inzaghi inför matchen
Vi vet om att det är en mycket svår match som väntar på söndag. Udinese är ett lag som är i form, det är ett lag med kvalitè som spelar bra. Det kommer att vara en viktig match, vi behöver en vinst till efter vinsten mot Crotone. Laget mår bra, det finns lite trötthet framförallt mentalt men vi är redo att göra en bra match. 

Radu är en otrolig viktig spelare för oss. När han kom till Lazio var han inte mer än en pojke, det är kul att se hur mycket han tycker om Lazio.


Statistik inför matchen
Nedanför kan vi se lite närmare på statistiken om matchen och lagen.

Udinese vann matchen i höstas. Det är sedan säsongen 2004/2005 som inte Udinese lyckas vinna båda matcherna mot Lazio i en och samma säsong.

Innan förlusten i höstas, hade Lazio inte förlorat i 12 raka matcher mot Udinese (10 vinster)

Udinese vann sista hemmamatchen mot Lazio säsongen 2012/2013 (1-0, Di Natale)

Udinese har inte släppt in ett mål på fyra raka hemmamatcher. 1981 lyckades Udinese spela fem raka hemmamatcher utan att släppa in ett mål.

Lazio har gjort 10 mål under den första kvarten. Inget annat lag har gjort bättre.

Både Acerbi och Correa nätade första gången för Lazio i en match mot Udinese. Det var faktiskt i samma match, i september 2018 (2-1 Lazio).

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-03-21 10:19:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party