Lagbanner
2022-01-23 16:00

Rättvik - Motala

Inför Verona - Lazio: dags för 3 poäng på bortaplan!

Inför Verona - Lazio: dags för 3 poäng på bortaplan!

Lazio åker till Verona för att möta Hellas på söndagseftermiddagen. Lazio har presterat bra på hemmaplan då man vunnit mot Udinese, Genoa och Bologna, men har däremot haft det svårt på bortaplan då man bara tagit hem 1 poäng på 12 möjliga. Ett resultat som måste förbättras.

Dags för Serie A:s 6:e omgång. På Bentegodi kommer två lag som inte startat säsongen speciellt bra att mötas. Lazio har förlorat båda bortamatcherna i Serie A hittills och matchen mot Leverkusen i Cl kvalet,men var nära att ta hem 3 poäng mot Dnipro två veckor sen.  Verona har flera skadade spelare.

Pioli uttlade sig i presskonferansen angående den dåliga stämningen runt omkring Lazio just nu och sa att fansen kommer att få tillbaka entusiasmen tack vare lagets prestationer. Efter vinsten mot Genoa väntar nu Verona, i samma arena där Lazio släppte in 4 mål mot Chievo en månad sen.

Under de senaste matcherna har Pioli varit tvungen att spela utan Biglia, De Vrij och Klose, medan förra veckan var också Candreva och Matri tvungna att stanna hemma. Biglia har de senaste två dagarna tränat med gruppen och kommer att vara tillgänlig i dagens viktiga bortamatch, vilket känns mycket bra med tanke på att Lazio tappar oerhört mycket på mittfältet när argentinaren inte är på plan. 

Pioli kommer därför att ställa upp med samma lag som vann mot Genoa, förutom då att Biglia tar Cataldis plats på mittfältet nära Parolo. Kishna kommer kanske att starta istället för Keita på vänstra kanten, som kommer troligen att hoppa in som striker istället för Djordjevic under matchens gång då den sistnämde inte har 90 minuten i benen än. 

Verona har fortfarande inte vunnit en match hittills denna säsong. Laget har tre poäng och är i behov av en vinst. Sist förlorade man på bortaplan mot Inter 1-0. Mandorlini har stora besvär när det gäller anfallet då både Pazzini och Toni är skadade. Juanito Gomez ska troligen starta på topp med Jankovic och Sala som kommer att agera på kanterna. Marquez, Romulo, Ionita och Halfredsson är också skadade, det innebär att Viviani, Greco och Sala kommer att start på mittfältet. Bianchetti och Moras kommer att bilda mittbacksparet då Rafa Marquez är out. 

Sammanfattning
En svår match väntar. Verona är alltid farliga när de spelar hemma. Lazio har dock inte råd att förlora och jag hoppas verkligen de kan visa grinta i dagens match. Sista gången Lazio vann i Verona var 1991 när resultatet fastställdes på 0-2 med två mål av Karl Heinz Riedle. 

Tippar 1-2. 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-09-27 15:43:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party