Lagbanner
2020-11-04 18:55

Zenit - Lazio

Inför Zenith - Lazio

Inför Zenith - Lazio

Även denna vecka åker en reducerad trupp till bortamatch i Champions League utan ett antal startspelare. Vad vi lärt oss från förra veckan är att laget kommer att kämpa, men frågan är hur länge orken kommer att finnas. Svaret kan vi få ikväll.

Lazio kommer med en sen vinst mot Torino i ryggen, vilket möjliggjordes av den truppbredd som Lazio tillskansat sig under sommarens transferfönster. Muriqi gick in stod för en nyckelpass och avlastade Immobile som missat träningar tidigare under veckan och som därmed kunde undvika att ådra sig skador. Caicedo kom in mot Correa och avgjorde matchen. För att inte nämna Pereira som ersatte Luis Alberto med att göra sitt första mål i den himmelsblå tröjan. Det är just truppbredden som gör att vi idag kan blicka mot kvällens match med hopp trots reducerade odds.

Truppstatus
Igår meddelade Inzaghi att Lazio varit tvungna att lämna kvar Immobile, Leiva och Strakosha samtidigt som Luis Alberto, Lazzari, Escalante, Lulic och Radu ännu inte är spelklara. Även om Lulic och Radu är sedan gammalt kvarstår faktum att Lazio har 4 - Correa, Luiz Felipe, Acerbi och SMS - av 11 ordinarie spelare till förfogande till matchen mot Zenith, vilket påminner om läget inför Club Brügge. 

Förväntad startelva
(3-5-2)
Reina
Luiz Felipe, Hoedt, Acerbi
Marusic, Akpa Akpro, Parolo, Milinkovic, Fares
Pereira, Muriqi

Matchen
Med viss trötthet, men med fyra obesegrade matcher i ryggen, kan vi förvänta oss ett Lazio som kommer att inleda matchen försiktigt och som försöker känna in Zeniths approach innan man själv agerar. Med en intakt backlinje finns ett defensivt självförtroende, vilket kan ge hela laget ett lugn och frihet att bygga sitt eget spel på. Zenith har inlett gruppspelet skakigt där framförallt en haltande defensiv gett upphov till att motståndarlagen kunnat vinna relativt komfortabelt. Därför ser sannolikt Zenith detta som något av en måstematch och vissa källor pekar även på att tränare Sergej Semaks framtid kan stå på spel om laget förlorar matchen. Dessutom tillåts 16 000 personer in på arenan och vi kan räkna med en fientlig publik.

Jag ser fram emot att se hur Pereira och Muriqis samarbete kommer att fungera. I matchen mot Torino stod Muriqi för en nyckelpass in mot Patric som enkelt kunde ge Pereira den målgörande passen till 0-1. Utan försäsonger i ryggen tillsammans med övriga laget är varje vinst, mål eller assist mycket viktigt för deras assimilering. Resultat som 3-4 borta mot Torino beror givetvis på att laget saknar många startspelare och att ersättande laget inte är tillräckligt samspelt på grund av att så många spelare anslöt sent under transferfönstret. Även den osannolika matchvändningen på att Inzaghi får alla spelare att ge allt för laget. Därför är jag hoppfull, men med viss farhåga om att tröttheten kan sätta sina spår.

Tippat resultat
1-1

Michael Norberg Tot2020-11-04 15:06:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party