Lagbanner
2022-01-14 02:30

Chicago - Montreal

Införrapport: Lazio - Bayer Leverkusen
To be or not to be.

Införrapport: Lazio - Bayer Leverkusen

Äntligen är det dags; S.S. Lazio nästan tillbaka i finrummet. I vår väg står en tysk väloljad maskin i Bayer Leverkusen.

2007/2008 var senast vi befann oss i gruppspelen av Champions League. Ligan gick självklart käpprätt det året (12e plats) men vad gjorde det när vi spelade matcher mot till exempel Real Madrid inför ett kaotiskt Olimpico. Vi tog oss till CL via kval mot Dinamo Bucharest (1-1 hemma och 1-3 borta). Då vaktade vår käre Ballotta målet och grabbar som Simone Del Nero, Zauri och Mudingayi figurerade i våra startelvor. 

2010/2011 slutade vi femma i Serie A bakom Udinese, trots lika många poäng, trots lika i inbördes möten, trots samma målskillnad i inbördes möten men där Udinese hade gjort ett mer bortamål i dessa inbördes möten, gav dem den åtråvärda fjärdeplatsen som innebar kval till CL.

2011/2012 lyckades vi sluta fyra! Men förgäves, Italiens koeffecient hade tappat en CL plats till Tyskland och därför missade vi CL kvalet, två poäng bakom Udinese som tog tredjeplatsen. 

2014/2015 hade vi andraplatsen och direktplatsen till CL i ett järngrepp långa stunder men slarvade bort den och till slut blev vi överlyckliga för tredjeplatsen. Hur en så meningslös mittback som nu tillhör Lyon kan göra ett så meningsfullt nickmål i ett så viktigt derby på ett meningslöst inlägg är för mig obegripligt. 

Mycket historia har lett fram till dessa två matcher som skall avgöra vårt vara eller icke vara i världens finaste klubbfotbollsturnering. Tyvärr inleder vi på hemmaplan där tyskarna konstigt nog (åtminstone för mig) är knappa favoriter. Är spelbolagen knäppa? Vet de inte vilka vi är? Hur som helst så hade vi lätt för Stuttgart och Mönchengladbach i Europa League slutspelet 2012/2013 och har endast ett kryss hemma mot tyska lag i europaspel, resten segrar. Leverkusen har på sju bortamatcher i Italien endast lyckats vinna en gång. Men Leverkusen är vana vid Champions League spel och ligger på 19e plats i UEFAs ranking, där Lazio återfinns på 33e plats. Detta blir en svår nöt att knäcka det vet vi om och samtidigt har Bundesliga startat medan Lazio ännu bara har en tävlingsmatch i benen, mot Juventus i Supercupen, och den spelades den 8e Augusti. 

Undertecknad skulle vilja se ett defensivt Lazio med noll risk för misstag då bortamål är så oerhört viktiga. Blir det 0-0 så är det inget dåligt resultat. Låt Leverkusen öppna upp sig och bli straffade av våra superspeediga yttrar i Candreva och Anderson. Vi måste se upp för Calhanoglus vassa högerfot samt Kiesslings målfarlighet. Tyvärr så har De Vrij vilats ett par dagar då han haft feber men förhoppningarna är att det löser sig till matchstart. Marchetti missar på grund av brutna revben och Djordjevic har problem med sin ankel. Radu är avstängd. I Leverkusen är endast Bender ett frågetecken.

LA PROBABILE FORMAZIONE (4-3-3): Berisha; Basta, De Vrij, Gentiletti, Lulic; Milinkovic-Savic(Onazi), Biglia, Parolo; Candreva, Klose, Felipe Anderson.

LET THE GAMES BEGIN!

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-08-18 02:05:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party