Lagbanner
Zinkensdamms IP, 2022-01-15 15:00

Hammarby Bandy - Broberg

Införrapport: Napoli - Lazio
Pipe, du är usel för tillfället, men en liten del av mig är lite glad ändå för det kan betyda att du stannar hos oss istället för att söka dig uppåt, men det var längesedan du dominerade som du gjorde förra säsongen. Ryck upp dig!

Införrapport: Napoli - Lazio

Första riktiga värdemätaren i Serie A för Lazio säsong 15/16. Dessa matcher brukar bli minnesvärda.

Konkurrenter varje år om CL-platser. Konkurrenter varje år om Coppa Italia. Till och med konkurrenter kring finast ljusblå dress.

Vi har tre raka matcher utan förlust mot Napoli efter 1-1 hemma i Coppa Italia och vinst med 1-0 borta vilket ledde till final i turneringen och sedan vinst med 4-2 i säsongens sista match förra säsongen där Ledesma tackade för sig med en underbar assist till Kloses 4-2 mål, en galen match i övrigt. Det ledde till en viktig(trodde vi) CL-kvalplats där vi dessvärre åkte ut med huvudet före. Nu härjar vi i Europa League istället där vi släppte in mål under sekunder som redan passerat de tre minuter som annonserades av domaren. Ett slarvigt sätt att släppa in mål på och som stoppade oss från att ta tre poäng borta mot fjolårets finalister Dnipro. Napoli däremot manglade Club Brugge hemma med 5-0, en efterlängtad seger för neapolitanerna som startat Serie A uselt med två kryss och en förlust. 

Läget i Napoli
Trolig elva: Reina; Maggio, Albiol, Chiriches, Hysaj; Allan, Valdifiori, Hamsik; Insigne; Mertens, Higuain.
Saknas i truppen gör Zuniga och De Guzman. Napoli har bara förlorat en av dem sex senaste hemmamatcherna mot Lazio, och det var den senaste matchen lagen möttes.

Läget i världens vackraste klubb
Trolig elva: Lazio: Marchetti; Basta, Mauricio, Hoedt(Gentiletti), Radu; Parolo, Cataldi; Keita, Mauri, Lulic; Matri. Elvan är svår att förutspå med Candrevas skada i dagarna och Felipes usla form samtidigt som Hoedt gör fina insatser men där Mauricio förväntas ta plats. På tal om Mauricio, att han fortfarande är aktuell för en startplats efter miljoner grova felbeslut är för mig ur denna värld. 
Saknas gör våra oersättliga lirare De Vrij, Biglia, Klose, Candreva och Djordjevic. Smärtsamt.

Conclusione
Matchen är inte direkt avgörande så som dessa sammandrabbningar ofta varit på sistone men måste ändå klassas som en sexpoängsmatch då Napoli som sagt är våra direkta konkurrenter sett ur många synvinklar. En viss bettingsida som råkar vara Sveriges största har en medlem som råkar älska Lazio men som ändå skrivit en artikel där han förklarar varför vi kommer åka på stordäng kväll. Låt oss hoppas att han är helt ute och cyklar. Vi har Marchetti, Basta, Hoedt, Onazi, Keita och Matri som visar bra form samtidigt som Napoli inte vunnit än i Serie A i år och släppt in fem mål på tre matcher. Visserligen har vi förlorat vår enda bortamatch i år med 4-0 mot Chievo men vi fokuserar hellre på det positiva! Herregud, det här kan sluta hur som helst.







 

Gabriel Topuzgabrieltpz@gmail.com2015-09-20 15:47:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party