Lagbanner
Ingen match för Lazio i helgen
Ingen publik på arenorna under mars

Ingen match för Lazio i helgen

Efter Coronavirusets utbrott så har matchen mellan Lazio och Atalanta flyttats fram och nytt spikat datum är den 15 mars.

Och tur var väl kanske det? För att nyckelspelare i Lazio så som Fransesco Acerbi och Luis Alberto har under den senaste veckan dragits med skador. Den italienska försvarsklippan missade ju som bekant även matcherna mot Genoa och Bologna. Nu blev utgången lycklig ändå, men försvarsspelet var sig inte likt i hans frånvaro.

Stundtals såg det ut som en ren hönsgård mot Bologna i försvaret och att man lyckades hålla nollan får ses som en större bedrift än själva segern i sig. Det som också utmärkte sig var att laget konstigt nog såg slitet och trött ut. Nu hade ju även Ciro Immobile under den veckan gått sjuk i en förmodad influensa vilket kanske kan förklara hans insats och dom missarna han stod för. Men helhetsintrycket var att lågan brann i en halvtimme för att sedan kvävas mer och mer.

Men nu får alltså laget ännu en veckas ledighet att samla krafter och förbereda sig på att möta ett Atalanta i knallform. Frågan är om inte Atalanta är Serie A:s bästa lag just för stunden? Bergamo-laget såg till att trycka till Valencia med 4-1 innan man åkte till Lecce och vann med 7-2 (!). Med andra ord - det kändes inte direkt optimalt att åka till Bergamo, med eller utan publik för att möta det där gänget just i helgen - utan både Acerbi och Luis Alberto.

Mitt i olyckan får vi försöka vara tacksamma.

Atalanta å sin sida, ska resa till Spanien och spela mot Valencia i returen i Champions League innan matchen nästa helg mot Lazio. Vilket givetvis gör att Lazio får ännu en liten fördel.

Det som oroar mig är hur spelarna reagerar på att åka upp till norra Italien och Bergamo nästa helg. Det har ju knappast undgått spelarna att just den här delen av Italien är infekterat och att människor blir smittade till höger och vänster. Åker laget upp på lördagen och ska bo på hotell? Kommer spelarna kanske ha hjärnspöken och undra om den som bott i rummen innan varit smittade av Coronaviruset? Vilka lagar maten till laget när man befinner sig där uppe? Hemmalagen i norra Italien kan ju på ett sätt styra sitt eget öde med spelare som bor hemma och kan skydda sig, åtgärder kan vidtas på träningsanläggningar och så vidare. Men bortalagen känns lite exponerade och utelämnade.

Borde inte Serie A matcherna i Norra Italien flyttas till södra Italien där Coronaviruset inte härjar på samma sätt?

Vi får helt enkelt se hur den här soppan utvecklar sig. Tills dess kommer vi i vart fall få njuta (?) av att matchen mellan Juventus och Inter går av stapeln på söndagskvällen. Kommer Juventus återta serieledningen eller drar Inter det längsta stråt och hänger på i toppen? Jag tror att Inter har goda möjligheter att få med sig ett resultat. Ska vi säga 2-2?

Officiella speldatum för Lazio

Söndag
15 mars kl 15:00
Atalanta - Lazio

Fredag
20 mars kl 20:45
Lazio - Fiorentina


OBS! Båda matcherna spelas utan publik.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-03-07 08:47:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party