Stadio Giuseppe Meazza, 2022-01-09 20:45

Inter - Lazio
2 - 1

Ett ganska förväntat resultat borta mot broderklubben på fina San Siro

En på förhand svår match där försvaret återigen visar varför vi släpper in så mycket bollar men i övrigt en prestation vi absolut inte behöver skämmas för

Det blev en första halvlek där det inlgedninsvis såg ut att som att det kunde bli jobbbiga fytiofem minuter där det var ett Inter som stod högt och var det helt klart bättre laget och i den 15e minuten så trodde nog alla att Lautaro Martinez hade gjort 1-0 för Inter och då hade Lazio ännu inte skapat något. Men Martinez mål var några cm offside och vi kunde andas ut ett tag till. Och det var ett Inter med förvånansvärt stor respekt för sina motståndare och Lazio kom till ett par vassa kontringslägen. I den 30 minuten kom så 1-0 efter en hörnretur av Alessandro Bastoni.
Lazio fotsatte sitt kontringsspel och bara fem minuter efter att Inter tagit ledningen så snappar Cataldi upp en löpning från Ciro och efter ett horribelt ingripande av Handanovic men även av den så avskyvärde Stefan de Vrij så kunde Immobile göra sitt 15 mål för säsongen (sitt första i Laziotröjan mot Inter) och därmed förstöra Handanovic rekordjakt på hållen nolla.

Den andra halvlek var det Lazio som började bäst efter bara ett par minuters spel så får Sergej ett läge där han verkligen borde gjort 1-2 men får en en riktigt usel träff på bollen i ett öppet läge i boxen. Det som sedan följde var ett enormt tryck från Interhåll och efter att Strakosha stått för ett par skarpa räddningar bl.a på en frispark från Sanchez så i den 67e minuten var han chanslös när Milan Skriniar når högst på ett inlägg och nickar den kryssribba in, en situaton Toma Basic ska ha mycket skit för
Men det är absolut inget Lazio som på något sätt ger upp utan byter in Leiva och Luis Alberto och börjar starta något som liknar en slutforcering men det är först när Sarri byter inte Lazzari i den 81a minuten som Laziale kommer till ett par vassa lägen, och regisören till det som vi närmast kom en kvittering var just Lazzari när han driver upp bollen och spelar till Sergej som klackar och det är så när att Ciro Immobile gör 2-2 men den här gången är gamla Handanovic med och står för en bra räddning.

Summering

Det var alldeles för många dåliga ingrepp i defensiven av Lazio. Avsaknaden av en regista är extremt tydlig detsamma att säga om trupptunnheten.
Jag förstår inte Sarri alls, vi har spelat 21 omgångar och redan släppt in mer mål än vi normalt gör på en hel säsong. Han bänkar Luis Alberto och Manuel Lazzari som om han inte tänker använda dom är dom enda spelarna värda några pengar, speciellt den sistnämnda, hos mig börjar Sarri's förtroende förbrukas, och det fort..
I övrigt ska vi inte skämmas för förlusten, vi möter ett Inter som redan har vunnit årets scudetto, som har bredast trupp och som har ligans bästa tränare som vet hur man får ut mest av sina spelare, det vet ju vi allt om.
Slutligen konstaterar jag att efter den stökiga matchen på Olympico i höstas så är supportervänskapen intakt, varandras samt växelramsor hördes under kvällen.