Ett naivt Lazio förlorar mot Inter på San Siro.

Contes Inter bryter Lazios svit på sex raka matcher med vinst och går om Milan i toppen av Serie A.

Matchen
Radu kunde tyvärr inte starta för Lazio och ersattes av Hoedt. Patric valdes från start istället för Musacchio och Acerbi kompletterade mittbackslinjen.

Lazio började aggressivt och pressade Inter tillbaka i deras egna mittplanshalva. Gästernas höga backlinje resulterade i stora ytor för Inters snabba anfallare när hemmalaget väl vann tillbaka bollen. De första tjugo minuterna var rätt så jämna, med Lazio som förde spelet och Inter som låg och väntade på ett bra tillfälle att hugga till. I den 22:a minuten kunde Lautaro efter ett fint väggspel finna sig framför Reina ett tiotal meter från målet. Hoedt stod då för en chansartad glidtackling som resulterade i straff för Inter och 1-0 när Lukaku tog sig an straffen.

Lazio reagerade direkt på baklängesmålet, till synes verkade det dock vara full fart framåt utan någon specifik plan. Correa, Marusic och Immobile var flera gånger nära att ta sig förbi Inters försvar, men Contes lag spelade kompakta och Lazio hade svårt att komma till avslut. I första halvlekens sista minut släppte Lazio in ytterligare ett mål. Denna gång hade Inter verkligen marginalerna med sig. I en tilltrasslad situation sparkas bollen av en spelare i Inter på Lazzari och byter bana helt, för att plockas av en fristående Lukaku som endast var några centimeter onside och kunde trycka in 2-0 målet.

Inför andra halvleken valde Inzaghi att ta ut Leiva och Hoedt och ersätta dem med Parolo och Escalante. Andra halvlek började i samma spår som första halvleken, med Lazio som för spelet och Inter som väntar på rätt tillfälle. Lazio lyckades kvittera lite turligt i den 61:a minuter med Milinkovic frispark som styrdes tursamt in i mål av Escalante. Målet gav Lazio en boost, men hoppet om att kunna vända eller i alla fall kvittera matchen var mycket kortvarit. Lazios extremt höga backlinje bjöd Inter och Lukaku på extremt stora ytor. Just Lukau kunde i den 64:e minuten vinna en löpduell mot Parolo och passa en helt fristaående Lautaro som från 0 meter kunde peta in 3-1 målet för Inter.

Inzaghi valde då att ta ut Ciro och Correa och skicka in Muriqi och Caicedo, samt kort därefter ersätta Luis Alberto med Pereira. Lazio lyckades dock aldrig närma sig ett reduceringsmål, utan det var snarare Inter som på kontring flera gånger riskerade att göra det fjärde målet.

Sammanfattning
Att förlora mot Inter på San Siro är absolut ingen skam. Lazio gjorde idag en helt okej prestation men man var kanske naiv i hur man lade upp matchplanen. Inter och Conte älskar att ligga lågt och kontra sönder motståndarna genom att utnyttja Lukaus snabbhet. De lyckades få matchen dit de ville, och fick lite hjälp på traven av Lazios mycket höga backlinje. Jag tycker dock det är fint att se ett Lazio som försöker föra sitt spel oavsett motståndare.

Som sagt är det ingen skam att förlora mot Inter på San Siro. Det är många poäng kvar att spela om, och det är verkligen jämnt nu i toppen av tabellen. Nästa helg bjuder på Derby i Milano samt på Napoli mot Atalanta. Lazio ställs mot Sampdoria. Det är på förhand absolut ingen enkel match, men Lazio har ett guldläge att direkt resa sig från kvällens förlust och komma tillbaka på vinnsarspåret.