Lagbanner
Inzaghis ord efter förlusten mot Atalanta

Inzaghis ord efter förlusten mot Atalanta

Efter gårdagens käftsmäll mot Atalanta så höll Simone Inzaghi en presskonferens. Här är vad han hade att säga om matchen, sina uttagningar och målsättningen.

Det här sätter stopp för era ambitioner om Champions League, eller vad säger du?

”Ja, det är helt riktigt. Vi började bra och vi kunde hanterat vissa moment bättre i matchen. Gollini gjorde det bra när han räddade Immobiles skott och Atalanta hade endast två skott under första halvleken. Dom blev bättre i andra halvlek medan vi gjorde individuella misstag som i slutändan straffade oss.”


Varför valde du att plocka av Caicedo, som var kanske er bästa spelare fram tills dess?

”Jag ville helt enkelt ha samma uppställning men samtidigt introducera Correa. Jag fick välja mellan Immobile och Caicedo. Den sistnämnda hade ett gult kort så jag tog av honom för att inte riskera något, även om han var bra.”


Vad tar du med dig från dagens match till den stundande finalen i Coppa Italia? Förra året var ni nära Champions League medan ni nu är i mitten av tabellen. Är det motståndarna som bättre i år eller ni som är sämre?

”Atalanta är en svår motståndare och det är helt enkelt svårt att möta dom, det kommer bli en jämn final. Detaljerna kommer vara avgörande i finalen. Atalanta har varit bättre än oss nu på våren medan vi förlorade poäng mot både Sassolo och Chievo - som vi ska slå. Vi vill givetvis kvalificera oss till Europaspel nästa säsong och då menar jag inte att vi ska ge upp ligan och bara satsa på Coppa Italia. Vi kommer få en chans att spela mot Torino i den sista matchen - den kan bli avgörande."


Ångrar du att du tog ut Wallace i startelvan? Vad händer i andra halvleken, Lazio verkar alltid få svårt i just andra halvleken?

"Ni frågade mig om Wallace redan i matchen mot Sampdoria. Då gjorde han det bra. Han tränade även bra i veckan och i sanningens namn så spelade Wallace bra i 60 minuter innan han gjorde ett misstag. Jag kommer alltid försvara honom, precis som jag gör med alla mina spelare. Efter deras ledningsmål var vi på gång igen."


Ni har nu släppt in 7 mål på era 4 senaste hemmamatcher, hur kommer det sig? Är det ett generellt problem eller är det dina val som inte blivit rätt just på hemmaplan?

"Det är lätt att prata efteråt. Det är sant att vi släpper in mycket mål i slutet av matcherna. Vi måste bara eliminera alla dom här misstagen som vi gör om vi ska ta oss till Europa igen. "


Dom är individuella misstagen som görs i försvaret hela tiden…

"Det stämmer men jag tycker att vi kunde ha undvikit deras första mål. Vi var koncentrerade och bra just i den halvleken, sen gör vi fel som ett lag som har sådan här kvalité som Lazio, inte ska göra. Det är också ett faktum att både Sergej Milinkovic-Savic och Senad Lulic saknades vilket försvagade oss, men jag ska inte klaga över det nu. Vi har satt oss själva i den här situationen."

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-05-06 10:53:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party