Lagbanner
”Jag, flykting från Gambia, vill vinna med Lazio!”

”Jag, flykting från Gambia, vill vinna med Lazio!”

Många är det som någon gång drömt om att bli upptäckt när man spelar fotboll med kompisarna. För Bakary kan den drömmen ha gått i uppfyllelse.

Bakary Jaiteh, född 1999, spelade fotboll med sina vänner i en park i Rom. Av en händelse gick en av Lazios scouter förbi och han blev imponerad av vad han såg. En lång gänglig yngling med en bra teknik och spelförståelse. Möjligen kan han behöva bygga på sig lite.

”En del säger att jag ser ut som Yaya Toure, andra Paul Pogba. Det är dem som inspirerar mig. Jag är en mittfältare som vill komma med framåt och göra mål.”    

Lazios scout erbjöd Bakary provspel i Lazios Allievi Nazionali och enligt uppgift kan han snart skriva på för Lazio när det har ordnat sig med hans id-kort för att kunna ansöka om pass.

I juni 2013 kom Bakary ensam som flykting till Italien från regimens Gambia. Hans familj var utsatta för hot och trakasserier då de tillhörde oppositionen och beslutet blev att Bakary var tvungen att fly. Han överlevde en svår båtresa från Afrika innan den italenska kustbevakningen upptäckte den överfyllda båten. Alla som hade varit med på resan hade dock inte kommit så långt. Bakary kom sedan att bo i en fosterfamilj i Rom.

”Jag är glad för det här äventyret, det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag vill bli en av världens bästa fotbollspelare och vinna många troféer med Lazio.”

När det här väl har hänt, hur skulle det inte vara möjligt?
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-04-02 19:30:28
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party