Lagbanner
Catena Arena, 2020-10-10 15:15

Rögle - Örebro
3 - 1

Juve Lazio 2-0

Juve Lazio 2-0

Ett starkt Juventus vinner mot Lazio med 2-0 i ett regnigt Torino.

Lazio åkte till Torino med 8 vinster i rad, dock utan de två kanske viktigaste spelarna De Vrij och Parolo. Juventus hade tidigare i veckan spelat mot Monaco i CL och många trodde på att Lazio kanske kunde ta hem mer en än poäng med tanke på att matchen inträffade precis mellan CL:s kvartsfinaler. Det blev dock aldrig nån match ikväll då Juve vann ganska enkelt 2-0. 

Primo Tempo

Lazio började första halvlek hyfsat bra och försökte föra spelet. Biglia och Anderson var dock tätt uppvaktade och därmed lyckades inte laget med att skapa något intressant där framme. Som vi redan sett nån gång tidgare i år hände det som inte får hända. En på pappret ofarlig boll kommer till Tevez som lyckas smita förbi Cana och sedan sätta in 1-0 målet med ett fint avslut som Marchetti inte kunde göra något åt. Lazio reagerade ganska bra och försökte skapa chanser. Klose ha en fin chans i straffområdet men en försvarare lyckas styra bollen till hörna. I den 28:e minuten slår Biglia en felpassning, Juventus kontrar med Bonucci som driver bollen från egen planhalva och strax utanför straffområdet skjuter han i mål. 2-0 till ett otroligt cyniskt Juventus. 

Secondo Tempo

I andra halvleken hoppar Candreva in istället för Braafheid. Lazio är nu mycket mer offensivt inriktat, men lyckas fortfarande inte med att ställa till det för Juventus försvar. Candreva får en fin chans att göra 2-1 på frispark strax utanför straffområdet, men hans skott träffar ribban efter en touch av en försvararen i muren. Pioli försöker verkligen skapa oreda i Juventus försvar och väljer därför att sätta in Keita också istället för kapten Mauri. Matchbilden ändras dock inte: Lazio har mest bollinnehav och rullar bollen på ett fint sätt, men Juventus försvar verkar omöjligt att ta sig förbi. I den 89:e minuten blir Cataldi utvisad pga en glidtackling bakifrån.

Commenti

Lazio spelar en rolig fotboll, utan tvekan. Pioli har gjort ett fantastiskt jobb med truppen och personligen tycker jag Lazio är det laget som förtjänar CL mest, De Vrijs frånvaro ikväll var tung och möjligtvis kunde matchbilden se annorlunda ut om holländaren varit med. 

Jag tycker om när Lazio spelar fotboll, men frågan är om man inte ska försöka försvara sig och sedan kontra när man möter Juve i Torino?

Conferenza Stampa

Pioli uttalade sig i presskonferensen efter matchen. Han sa bland annat att han tycker om hur Lazio spelade och att det inte skulle vara lätt mot bästa laget i Italien. Han sa också att han inte ångrar startelvan och att man för betala ett högt pris för två misstag. På frågan om den här förlusten kan ha efterföljder sa han att laget vet vad de kan och att det är redan dags att tänka på nästa helgs match. 


 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2015-04-19 00:40:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party