2019-12-22 17:45

Juventus - Lazio
1 - 3

Juventus Lazio 1-3: Supercoppa till Lazio

Lazio vinner 3-1 mot Juventus i Riyadh, Saudiarabien. Luis Alberto och Dybala gör mål i första halvleken, Lulic och Cataldi gör mål för Lazio i andra halvleken. Vinsten innebär att Lazio även vinner italienska Supercoppa, efter segern i Coppa Italia finalen mot Atalanta innan sommaren.

Det var cirka två veckor sedan Lazio mötte Juventus senast. Då vann biancocelesti med 3-1 på Olimpico i Serie A. Idag möttes lagen igen, i Riyadh i Saudiarabien. Resultatet skrevs till 3-1 till Lazio igen. Lazio avslutar därmed året med ännu en vinst, som denna gång även innebär en titel.

Lazio gör 1-0 tack vare Luis Alberto. Målet liknar lite målet han gjorde senast mot Cagliari. Lulic tar sig förbi De Sciglio på vänstra kanten, slår ett inlägg som Milinkovic nickar ner mot Luis som säkert trycker in ledningsmålet bakom Juventus målvakt. Bianconeri kvitterar strax före halvtid med Dybala, som är först på bollen efter att Strakosha låmnat retur på ett skott från Ronaldo. Det kunde varit ett psykologiskt tungt mål att släppa in för Lazio, men så visade sig inte fallet vara. I 73:e minuten kommer Lazzari ner på sin kant, slår ett inlägg som skarvas av Parolo mot andra sidan målet. Där dyker Lulic upp som på volley skickar bollen i mål. Lazio försvarar sig sedan bra när Juventus anfaller för att hitta kvitteringsmålet. Med några sekunder kvar får Lazio en frispark några meter utanför straffområdet efter att Bentancur fällt Parolo i samband med en kontring för Lazio. Danilo Cataldi tar frisparken, som resulterar i 3-1 Lazio. Det går nog inte att komma närmare krysset än vad den bollen gjorde. Domaren blåser av matchen direkt efter 3-1 målet och Lazios vinst är ett faktum.

JUVENTUS-LAZIO 1-3
Juventus (4-3-3): Szczesny; De Sciglio (55:e Cuadrado), Bonucci, Demiral, Alex Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi (76:e  Douglas Costa); Dybala, Higuain (66:e Ramsey), Ronaldo
Lazio (3-5-2): Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic, Leiva (64:e Cataldi), Luis Alberto (66:e Parolo), Lulic;  Correa, Immobile (73:e Caicedo 6,5).
Domare: Calvarese
Målskyttar: 16:e Luis Alberto, 45:e Dybala, 73:e Lulic, 93:e  Cataldi
Varningar: Matuidi; Leiva, Luis Alberto, Cataldi
Utvisningar: Bentancur