2021-12-10 18:00

Stal Mielec - Termalica
1 - 0

Juventus - Lazio 2-0: Den gamla damen fortsätter sin dominans

Lazios dystra statistik mot Juventus fortsätter efter att ha förlorat supercupfinalen i Shanghai med 2-0 efter mål av Mario Mandzukic och Paolo Dybala.

Innan matchen startade var kvaliteten på gräsmattan usel att italienska fotbolls förbundet (FIGH) klagade hos de kinesiska arrangörerna som dock gav FIGH en garanti att planen höll för spel. Man kom överens att skulle matchen avbrytas på grund av mattan skulle arrangören till Shanghai Stadium betala skadestånd till FIGH, Lazio och Juventus på 1,5 milj euro vardera.

Lazio kom till Shanghai den 31 juli för två anledningar.
1. För att bryta den negativa trenden mot Juventus.
2. För att ta hem Supercoppa tillbaka till Rom.

Dock ville Juventus något annat då man slog till två gånger på 11 minuter i den andra halvleken. Matchen började intensivt mellan två kämpande lag som spelade en noggrann balanserad fotboll. Man fokuserade mer på passningsspelet där gräsmattan inte var det bästa kvalitet. Båda Juventus och Lazio startade med sitt absoluta bästa elva framför ett nästan fullsatt Shanghai Stadium, men det hände inte så mycket tills den 26:e minuten då ytterbacken Stephen Lichtsteiner fick iväg ett skot som dock tog sig ovanför målramen.

Paul Pogba och Danilo Cataldi var mycket involverade i närkamperna där fransmannen vann det mesta. Lazios yttrar Antonio Candreva och Felipe Anderson hade stora problem att hävda sig på sin kant där de var starkt markerade av Evra och respektive Lichtsteiner. Cataldi fick en del skott på mål men bollen för långt mål för att det skulle betraktas som farligt. Klose sprang mycket i onödan med tanke på inget understöd fanns från mittfältet.

I den andra halvleken fick de kinesiska fansen se action direkt när Stefano Sturaro serverade en perfekt djupledspassning till Mario Mandzukic som i friläge inte kunde utnyttja sin chans till max då Marchetti gjorde en fin räddning. Juventus började pressa Lazio högt uppe i banan och radade upp många chanser. Lagkapten Lucas Biglia hade det svårt mot bland annat Sturaro och Marchisio som överglänste argentinaren. Pogba satte en spektakulär skott från 30 meter som dock flög strax utanför Marchettis mål. Dödläget mellan dessa lagen bröts i den 69:e minuten då Lichtsteiner serverade en fin boll till Mandzukic som kraftfullt nickar in 1-0 bakom en chanslös Marchetti. Stunden efter hade Felipe Anderson ett bra läge att kvittera men hans volleyskott kunde Buffon greppa väl.

I den 73:e minuten så ökade Juventus ledningen med 2-0 när Pogba erövrade bollen i en hörnsituation och placerade bollen till nyförvärvet Paolo Dybala med vänstra in bollen bakom mål till hans stora glädje. Det blev slutresultatet i en match där Juventus utnyttjade sina chanser till skillnad från Lazio som inte hade mycket och komma med. I och med deras femte raka förlust under sommaren så höjs varningssignaler om Lazios verkliga form.

Stefano Pioli har mycket och jobba med tills Champions league kval matchen mot Bayer Leverkusen den 10 augusti.
Jag kan tyvärr inte nämna Lazios tre bästa spelare eftersom i min åsikt så var ingen bra. Men jag tänker nämna Federico Marchetti i mål som med alla medel försökte hålla Lazio i spel.