Lagbanner
2020-07-20 21:45

Juventus - Lazio
2 - 1

Juventus - Lazio 2-1: Femte förlusten i sommar

Juventus - Lazio 2-1: Femte förlusten i sommar

Kunde det här slutat på annat sätt på förhand? Lazio var som vanligt, otroligt skadedrabbat, och ställdes dessutom mot ett Juventus som i princip säkrar ligatiteln med en vinst.

Att Lazio nu på slutet och i sommar varit ett av Italiens absolut sämsta lag är inte direkt en nyhet för någon. Skadelistan har regelbundet fyllts på och den innefattade inför matchen igår kväll - inte mindre än 6-7 spelare som på ett eller annat vis skulle vara påtänkta för en startelva. Lägg därtill att flertalet spelare genom hela sommaren gestikulerat, klagat och bråkat med både varandra och läkarstaben. På och utanför planen. 

Simone Inzaghi har uppenbarligen tagit allt detta med ro och med jämna mellanrum har han förklarat att det är på grund av alla skador som det blivit så här. Jag kan även dra mig till minnes av att han ryckte på axlarna efter förlusten mot Milan eller Lecce, innan han förklarade vidare att Lazios mål är inte - och har inte varit, att vinna Scudetton - utan att kvalificera sig för Champions League. 

Det som är anmärkningsvärt i sagan om Lazio, sommaren 2020, är att spelarna har svårt att tagga till. Dom ser otränade ut jämfört med i princip varje lag som man mött. Det finns liksom ingen harmoni och en sådan kugge som Acerbi har till och med stått för fatala misstag. 

Juventus tog omgående hand om taktpinnen i den här matchen och behöll den under i princip hela första halvlek. Dom regerande och blivande mästarna skapade en del lägen och närmast var en nick i stolpen. Lazio försvarade sig lugnt och metodiskt medan man ibland stack iväg på någon kontring. Men utan Luis Alberto och en frisk Joaquin Correa har laget stora problem med kreativiteten och att hålla i bollen under längre perioder. 

Jordan Lukaku petades till förmån för Djavan Anderson på vänsterkanten, något som gjorde belgaren vansinnig och han placerades på läktaren för att nyktra till lite. Roligare för oss var att Djavan Anderson var en frisk fläkt i jämförelse med både Jony och just Jordan Lukaku. Jag läste multibla tweets om att Djavan uträttade mer på en halvlek än vad t.ex. Jony gjort under hela sommaren och till viss mån kan man hålla med om det. Frågan är dock varför inte Inzaghi spelat med detta energiknippe tidigare och istället lagt all tillit på en spanjor som varken har fysiken, snabbheten eller den taktiska kunskapen som krävs för att klara av rollen där ute till vänster? Det är faktiskt anmärkningsvärt och något som borde utvärderas när säsongen är över. 

Ciro Immobile avslutade den första halvleken genom att skicka kalla kårar genom alla Juventusfans ryggrader när hans våldsamma skott träffade stolpens insida. 

I den andra halvleken började sedan det vi vant oss vid under sommarens gång, en kollaps som heter duga. Juventus rivstartade medan Laziospelarna stod och sov. Det dröjde några minuter sen hade Bastos flaxat runt med sina armar och orsakat en straff som Ronaldo förvaltar säkert. Undertecknad reser sig ur soffan och går ut en sväng för att andas in lite havsluft och lyssna på vågornas slag mot klipporna här nere. När jag kommer in igen så ser jag till min förskräckelse att Dybala och Ronaldo kommer fria och rakar in 2-0. Detta efter att man enkelt avväpnat Luiz Felipe och fått en motorväg att löpa på mot mål.

Sen händer det inget mer från Lazios sida. Juventus är nära att göra 3-0 när Ronaldo nickar i ribban. Lazio är lamslagna, trötta och uppgivna. Tills Bonucci tror han är ensam på planen medan Immobile - till sin vana trogen - älskar att löpa på svaga bollar och passningar av motståndarlaget (Se Napoli 1-0). Skyttekungen dyker upp som gubben i lådan bakom Bonucci precis när han ska rensa bollen. Istället sparkar han tillsynes till Immobile som direkt får en straff. Immobile förvaltar straffen och reducerar för Lazio, samtidigt som han kvitterar mot Ronaldo i skytteligatoppen till 30-30. 

Lazio skapar sen en hel del oreda i Juventusförsvaret när 17-årige Raul Moro är på väg att rinna igenom och dessutom hade Sergej en frispark som krävde en fin räddning av Juventus målvakt, vars namn jag inte ens orkar försöka mig på att stava.

Närmare än så kom inte Lazio och man inkasserar den femte förlusten på 8 matcher under sommaren och man skall skämmas över följande resultatrad:

Vunna: 2
Oavgjorda: 1
Förlorade: 5
Målskillnad: 9-14

Det är bara för dåligt och ett otroligt antiklimax under vad som skulle kunna blivit en sommar att minnas med ett Lazio endast 1 poäng efter Juventus vid återstarten av ligan. 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-21 10:57:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party