Lagbanner
La settimana Laziale: äntligen vinst efter spel i Europa

La settimana Laziale: äntligen vinst efter spel i Europa

Vi tar en titt på hur veckan som gått sett ut för vårt kära Lazio.

En riktig tour de force för lagen som spelar Europa. Lazio spelade mot Fiorentina i Serie A den 27:e oktober, sedan mot Atalanta i Bergamo på lördagen den 30:e oktober. Spelarna hann knappt hinna tillbaka till Rom innan det var dags att åka till Frankrike för spel mot Marseille i Europa League. Och tre dagar senare var det match igen, denna gång hemma mot Salernitana. Nu väntar två veckor av vila innan nästa match. Då är det Juventus som gästar Olimpico, lördagen den 20:e november.

Som titeln säger, fick vi äntligen se Lazio vinna i Serie A efter att ha spelat i Europa League under veckan. Efter matchen mot Galatasaray spelade man oavgjort mot Cagliari, i en match som man lyckades kvittera i slutminuterna. Och värre såg det ut efter matcherna mot Lokomotiv och första matchen mot Marseille, då Lazio förlorade först mot Bologna borta med 3-0 och sedan mot Verona med 4-1. Insatsen mot Bologna var under all kritik, likaså första tjugo minuterna mot Verona. Mot just Verona hade man flera chanser att komma tillbaka in i matchen efter reduceringen från Immobile men det var inget man tog tillvara på.

Den gångna veckan har dock varit mestadels positiv för Lazio. Efter vinsten mot Fiorentina kvitterade man 2-2 mot Atalanta borta, och samma resultat vart det i torsdags mot Marseille. Lazio lyckades dock avbryta den taskiga sviten och vann igår komfortabelt mot Salernitana med 3-0. Immobile, som mot Atalanta tangerada Piolas rekord som främste målskytt i Lazios historia, nätade mot Marseille och även igår mot gästerna från Campania. Innan matchen kunde Ciro ta emot ett pris från Curva Nord för att fira att han tagit klivet in i Lazios historia. Värt att notera är också att Pedro (eller Pedro Pe som han numera kallas efter en låt av Raffaella Carra med just titeln Pedro) nu gjort mål i tre Serie A matcher i rad. 

Som sagt har det varit en mestadels positiv vecka för Lazio, mest på grund av att ett 2-2 resultat borta mot Marseille och Atalanta hade man inte tackat nej till på förhand. Dock hade Lazio en 2-1 ledning i båda matcherna, och mot Atalanta kom kvitteringsmålet i 94:e minuten. Krysset i Europa League innebär att det är fortfarande öppet i gruppen, en vinst hade nog inneburit att Marseille med störst sannolikhet inte kunnat kvala till nästa omgång.

Snackisar i veckan som gått
I matchen mot Atalanta kastade några supportar in föremål mot målet som vaktades av Reina, däribland ett mynt som träffade Lazios målvakt i huvudet. Förbundet "straffade" laget från Bergamo med böter på 25 000 euro. knappast någon större summa. Samtidigt gick Atalanta ut och kommunicerade att man kunnat fastställa vem som kastat mynten in på plan, och personen i fråga kommer förbjudas vistas på Gewiss Stadium framöver.

Lotito sägs vilja förlänga med Sarri och ska under förra veckan erbjudit två års kontrakt till. Skulle Sarri signera kommer han vara kvar i Lazio till 2025.

Conte, som nyligen tagit över som tränare i Tottenham, sägs vilja ha Lazzari. Det är såklart endast rykten och bör tas med en nypa salt.

Veckorna som kommer
Det är dags för landslagsspel nu och därmed uppehåll i Serie A. Sarri kommer inte kunna räkna med en rad spelare som kommer vara iväg med respektive landslag. Dessa är Acerbi, Immobile, Straksoha, Hysaj, Akpa Akpro, Muriqi, Marusic och Milinkovic.

Niklas2021-11-08 08:53:00

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party