Lagbanner
La settimana Laziale: En vecka med extremt höga toppar och ännu djupare dalar

La settimana Laziale: En vecka med extremt höga toppar och ännu djupare dalar

Äntligen en övertygande seger, ett helvilt möte mot Udinese och ett totalt fiasko hemma mot Galatasaray



Ja ni alla Laziale, kl 21.00 igår trodde jag att jag idag skulle få skriva en enormt positiv La settimana men idag känner jag bara, hur kunde jag ens tro det?

Veckans Matcher (fre-tors)

Efter att ha blivit fullständigt kölhalade utav Napoli så hade jag inte höga förväntningar när vi tog emot Udinese och till en början såg mina farhågor ut att stämma, för efter trettiotvå minuter låg vi under med 0-2 men herregud vilket match det blev! totalt 8 mål, lika många gula kort och tre röda, vad mer kan man begära utav en match? Jag känner inte för att kritisera någon annan än Reina då jag tycker det är starkt att hämta upp och vända ett 1-3 underläge till en 4-3 ledning, även om det är riktigt surt att tappa segern i sista sekunden så var 4-4 ett rättvist resultat.

Mot Sampodria borta på Stadio Luigi Ferraris så inte bara vann vi med 1-3 men vi gjorde också en riktigt bra match, Ciro gjorde två mål och tog tillbaka skytteligaledningen och står på 13 mål på 16 omgångar. Mer om den matchen finns i rapporten under. 

Så till gårdagens fullbordade fiasko då, hemma på Olympico behövde vi vinna mot Galatasaray för att säkra gruppsegern i Europa League och således slippa kvala mot någon utav grupptreorna från CL.
Efter den överygande segern mot Samp så hade jag höga förväntningar på Lazio inför matchen men herregud vad besviken jag blev, Zaccagni är den enda som får godkänt enligt mig och där han fortsätter övertyga i sitt man man spel. Men att Lazio som före matchen redan var vidare inte går för gruppsegern kan jag inte förstå, ett skott på mål, yes ni hörde rätt ETT skott på mål under hela matchen där det handlar om att gå direkt till åttondelsfinal eller få spela en utslagsomgång mot lag som mycket väl kan bli Barcelona, Dortmund eller Sevilla är under precis all kritik!

Reflektioner

Jag tycker det var helt rätt val att låta Strakosha stå även i ligan, han har gjort det riktigt bra dessa två senaste matcherna. Hur Sarri kan starta matchen mot Gala med Leiva istället för LA när seger är allt som spelar någon roll är för mig obegripligt, vi förstod ju att Gala skulle stå lågt och då behövs bolltrygga spelare, jag skulle ta gift på att om LA hade startat matchen hade han satt läget han fick strax efter han blev inbytt.
Det har gått 16 omgångar nu och jag tycker det är dags för Sarri att sätta sitt spel så vi inte dominerar ena matchen för att sedan vara usla matchen efter, det börjar bli dags för kontinutet.

Det var riktigt kul att se att det var bra uppslutning av Laziale i Genoa under söndagen, Ultras Lazio hördes mer än hemmacurvan vilket alltid är kul!

Europa League pengarna

Lazio har spelat in lite dryga 60 miljoner SEK hittills i EL och jag tycker Lotito som säger sig vara beredd att spendera mera nu får lägga till 250 millar till dom 60 och plocka in en bra anfallare, där min kollega här på redaktionen föreslog Beto från Udinese och och där håller jag med, han borde inte vara allt för dyr att lösa samt en regista som kan gå rakt in i startelvan, och låt han kosta 250 miljoner SEK då, vafan vi kan inte hålla på att värva spelare som inte ens tar en plats i truppen. Men jag drömmer såklart bara..... Vilka spelare vill ni se Lazio värva om ni får en budget på 310 miljoner SEK? och vilka skulle ni sälja? Vi hörs på forumet 

Vad händer näst?
 
På söndag möter vi Sassuolo borta och på måndag kl 13:30 lottas motståndet i Europa League playoffen, vilka vi får blir helt avgörande med tanke på att vi ligger 8:a i ligan så är EL något som jag hoppas väldigt mycket på då jag är rätt säker på att vi inte kommer plocka någon top 4:a placering i år.
 

Johan Norén@JohanNoren1900 @SSLazioSweden2021-12-10 16:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party