Lagbanner
La settimana Laziale: kungen blir tsar

La settimana Laziale: kungen blir tsar

Förlust mot Juventus och vinst mot Lokomotiv i Europa League som innebär avancemang. Och Ciros comeback. Det är veckan som gått i korthet.

Lazio förlorade mot Juventus hemma i lördags med 2-0. Båda målen kom på straff efter misstag från Cataldi och Reina (dags att kanske testa Strakosha från start i Serie A?). Förlust med samma siffror som mot Milan, nu har Lazio alltså vunnit 2 stormatcher och förlorat två (vinst mot Inter och Roma på hemmaplan). Matchen i sig var ganska jämn, inget lag hade några större målchanser. Lazio hade mest bollinnehav och slog flera passningar, men utan Immobile hade man svårt att komma till avslut. Juventus gjorde egentligen inget exceptionellt men vann matchen tack vare två misstag från Cataldi och Reina som orsakade två straffar.

Under torsdagen gästade Lazio RZD Arena i Moskva när biancocelesti ställdes mot Lokomotiv i nästsista matchen i gruppspelet i Europa League. Första halvleken slutade 0-0, men Lazio kunde i andra havleken göra så mycket som 3 mål. Ciro satte säkert två straffar (den första var solklar, den andra inte lika uppenbar), innan Pedro avrundade resultatet. Ciro som alltså skadade sig under landslagsuppehållet och var osäker för spel mot Napoli i helgen kunde spela i 66 minuter redan under torsdagen.

Vinsten mot Lokomotiv innebär att Lazio är vidare i gruppen. En grupp som på förhand var mycket svår. Galatasaray har nu 3 poäng mer än Lazio tack vare vinsten mot Marseille, så Lazio måste vinna mot Galatasary nästa match för att säkra första platsen i gruppen. Det skulle innebära att man hoppar direkt in i 8-dels finalerna istället för att spela en playoff match innan. Patric, Basic och Zaccagni stod alla för en bra genomförd match igår. En intressant sak är att Lazio inte hade vunnit i Europa på över 3 år, senaste vinsten var mot Marseille i oktober 2018.

På söndag väntar match mot Napoli i Neapel. Napoli som spelare redan under onsdagen i Europa League och som förlorade mot Spartak Moskva. Nu ligger Napoli trea i gruppen. 

Snacket/nyheter under veckan
Luiz Felipes kontrakt löper ut 2022. Spelaren har ännu inte kritat på ett nytt kontrakt. Brassen vill ha 2.5 miljoner per säsong. Rykten har gått om att Inter är intresserade av spelaren.

En position som Lazio måste förstärka är anfallet. Muriqi har inte levt upp till förväntnignarna, det finns en chans att han kan komma att lämna redan i januari. En ersättare som det pratats om är Joao Pedro eller Botheim.

Marusic sägs ha kommit överens med Lotito om ett nytt kontrakt till 2025. Spelaren har inte kritat på än men det sägs han ska göra det snarast. Spelaren kommer tjäna 1.5 miljoner/säsong.

Milinkovic Savis agent Kezman uttalade sig i veckan på ett (för laziali) oroväckande sätt. Han sa i princip att Milinkovic är en topp spelare och med all respekt för Lazio så ska han spela i en större klubb med större mål.

Lazios team manager Manzini fyllde den 25:e november 81 år. 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2021-11-26 10:43:49
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party