Lagbanner
La Temperatura Nella Nord: ”Kommer passa bra in”

La Temperatura Nella Nord: ”Kommer passa bra in”

Lazio-redaktionen tar tempen på aktuella ämnen rörande Lazio.

Denna gång är det Niklas Tellini, Tobias Sandström och Gabriel Topuz från redaktionen som har tagit sig tid att ge oss sin syn på saken.

Ricardo Kishna är klar för Lazio. Vad tror du om holländarens potential i Lazio?

Niklas: Som vanligt lägger inte tidningarna märke på att Lazio köpt en anfallare med enorm potential från ett lag som kanske har de bästa ungdomslaget i världen. När Juventus var på väg att köpa honom förra året skrev alla tidningar i Italien om affären och att han var den nye Pogba osv. 

För två månader sedan kände jag inte till spelaren för att jag inte följer holländska ligan. Med när Lazio visade intresse för honom har jag kollat in några videos på Youtube och jag måste säga att han har enorm potential. Trots sina 186 cm är han snabb och har en fin teknik. Han är egentligen vänsterfotad men är nu i princip tvåfotad.

Lazio har nu en enormt stor potential där framme med Kishna, Keita och Anderson. Den äldsta är bara 23 år gammal. Och Candreva får vi inte glömma. Det måste vara det mest talangfulla anfallet i hela Serie A, åtminstone på pappret. Kishna är dessutom holländare som flera spelare i Lazio, vilket kan hjälpa honom att komma in i laget. Jag tror han kan göra det bra i Lazio och längtar efter att se alla de tre "pojkarna" där framme!

Tobias: Känns kul att Lazio fortsätter värva unga holländare. Jag har ärligt talat inte sett någon hel match med Kishna, men av de youtube-klipp samt artiklar som skrivits om honom så besitter han onekligen en intressant och stor talang. Holländska spelare har historiskt sett kunnat acklimatiserat sig snabbt och även tidigt kunnat prestera bra i Serie A. Av det jag har sett av Kishna så känns det som att han kommer passa bra in i Lazios offensiva lagbygge, så länge han får förtroende. Det jag har sett av Kishna så verkar han besitta alla de offensiva kvalitéer man förväntas ha som europeisk stortalang. Men det blir intressant att se hur bra han fungerar defensivt.

Men efter sommarens mercato så har några frågetecken uppstått hos mig:
- Varför denna hunger efter unga talanger? Satsar man långsiktigt eller vill man bara tjäna snabba pengar på blomstrande talanger?
- Hur kommer Pioli klara av att hantera två unga divor som Ravel och Kishna?

Förhoppningsvis så kommer vår "stortalang" Felipe Anderson bli en förebild som visar på karaktär då en fantastisk talang även innebär en ödmjukhet.

Gabriel: Det är alltid spännande med spelare som tycks ha alla fysiska attribut för att bli en världsspelare. Snabb, stor, bra med bägge fötterna, teknisk och bra man mot man. Därefter skall det mentala bära det fysiska och det blir intressant att se nu
hur Kishna som redan nu i ung ålder framstår som en liten diva som inte är rädd att säga sitt. Speciellt inte när han inte är värvad som en given startman. Hur länge håller hans tålamod? Och nu är Mina Raiola inblandad i Lazio, aj aj aj.

Curva Nord har meddelat att de kommer att bojkotta Lazios första hemmamatch (Bologna) som protest mot beslutet om att minska och att dela upp curvorna på Olimpico för att öka säkerheten. Rätt eller fel?

Niklas: Äger man inte sin egen arena är det inte så mycket man kan göra åt saker och ting. Lazio kan ju inte göra så mycket åt saken eftersom beslutet kommer från Coni, som äger arenan. Så att bojkotta matchen ser jag som en onödig sak som bara skadar Lazio. Om man bojkottar alla matcher lyckas man kanske göra sin röst hörd, men är det värt det? Om det sedan är rätt eller fel att minska och dela upp curvorna har jag ingen åsikt om. Inget har ju hänt hittills i curvorna, men säkerheten kommer alltid före allt annat.

Tobias: Jag har svårt att acceptera att den bästa lösningen är att minska curvorna för att få bukt med problemen. Man kanske löser problemet primärt men på bekostnad av stämningen på matcherna, tyvärr så kommer det ändå alltid att bli bråk om man har två motiverade klungor. Det är den bittra sanningen.

Men tyvärr är det bara att acceptera och försöka påskynda det egna arenabyggandet (hur omöjligt det än känns). Även om det känns segt att bita i det sura äpplet. Men. Det är i grund och botten ett problem som inte har skapats av arenaägare eller förbund.

Gabriel: Curva Nords huliganer behöver avgränsas och de får skylla sig själva helt enkelt. Det är visserligen en minoritet som är värst och förstör för alla andra ”vanliga” supportrar men man kan inte annat än att förstå myndigheterna, tyvärr.

Lazio- och Roma-supportrar har gjort gemensam sak i en namninsamling mot ovan beslut. Vad skulle du vilja skapa en namninsamling för gällande Lazio?

Niklas
: Kommer faktiskt inte på något just nu, men det pågår just nu en namninsamling för att Lazio ska kunna få scudetton som Genoa tilldelades på ett orättvist sätt 1914/1915. Det kan låta löjligt i och med att det gått så lång tid, men det är egentligen inte det. Rätt ska vara rätt.

Tobias: Att allt mygel och baktalande mot Lazios arenaplaner uppmärksammas. Politiker och Kommunen har hanterat de båda Rom-klubbarnas arenaplaner på helt olika sätt. En slump?

Gabriel: Bring back Alessandro Nesta! Il mio primo amore.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-07-31 11:32:01
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party