Lagbanner
La Temperatura Nella Nord: ”Ravel-hajp i Lazio”

La Temperatura Nella Nord: ”Ravel-hajp i Lazio”

Lazio-redaktionen tar tempen på aktuella ämnen rörande Lazio.

Denna gång är det Jozo Glavas, Niklas Tellini och Lamin Sanogo från redaktionen som har tagit sig tid att ge oss sin syn på saken.

Flera veteraner innefattande Klose, Mauri och Ledesma är inne på de sista månaderna av sina kontrakt med Lazio. Vem/vilka bör Lazio behålla framöver och varför?

Jozo: Jag skulle helst av allt se att alla tre stannade kvar, men det är mest av nostalgiska skäl. Samtidigt måste man inse att åtminstone Kloses karriär sjunger på sista versen. Ledesma har inte längre en fast startplats, men är en alldeles utmärkt spelare att ha i sitt lag då han fortfarande är en av de mest tekniskt briljanta spelarna i ligan. Mauri är nog den som man ska förlänga med först då han har en startplats och även är kapten. Så Ledesma och Mauri är svaret, men även Klose om han vill men.

Niklas: Personligen tycker jag att Lazio bör behålla Mauri och Klose. Jag anser Mauri vara en av de bästa mittfältarna i Serie A. Hans sätt att kunna läsa spelet, slå djupledspassningar samt att alltid vara på rätt plats i det rätta ögonblicket gör honom till en vass spelare. Nästa år, om inget stort händer under mercatofönstret, kommer Lazio att ha Anderson, Keita, Candreva och Morrison som offensiva mittfältare. Mauri skulle då vara en perfekt backup.

Kloses skicklighet är utom diskussion. Han som gjort fler mål av alla i VM-sammanhang. Lazio borde behålla honom men inte låta honom spela alla matcher. Bortsett från hur vass han är så är han en förebild för många yngre i laget.

Ledesma. Stort tack till Ledesma, men tyvärr tror jag att hans tid i Lazio är över. Som han säger själv, den ljusblåa tröjan är som "una seconda pelle", men tror också att han är för bra för att sitta på bänken, då han skulle platsa i minst hälften av alla Serie A lag. Hans spelstil är lite för defensiv, Biglia är ett bättre alternativ.

Lamin: Lazio är i förnyelesestadiet för tillfället där vi för flera år sedan hade den högsta medelåldern i Serie A. Spelare som Ledesma har inget kvar och bidra med i klubben även fast han har varit trogen till klubben i så pass många år. Men däremot Mauri och Klose ska definitivt vara kvar, jag vill ha alltid ha spelare kvar som kan bidra till lagets uppbyggnadsspel och där kommer Mauri in. Jag behöver heller inte nämna Kloses betydelse för klubben som gararanterar alltid en show oavsett han är 36 eller 39 år.

Keita Baldé har haft svårt att övertyga Pioli om en startplats den här säsongen och nu pratas det om intresse från Liverpool. Bör Lazio behålla anfallstalangen eller är det läge att casha in i sommar?

Jozo: Keita måste återfå självförtroendet för att han ska få ut sin fulla potential. Om Lazio får in ett bud i 20 miljoners-klassen så skulle jag accepterat det, men samtidigt vill man inte bli av med en av de största talangerna som man fått fram de senaste åren. Dock ser jag det som omöjligt för Keita att ta en startplats så länge som Candreva och Felipe briljerar. Snacka om lyxproblem.

Niklas: Balde gjorde bra ifrån sig förra året, men i år har han haft lite speltid. Tror personligen att killen är inte tillräckligt mogen än. Dock så är han en talang och att sälja honom skulle vara dumt. Lazio bör behålla honom.

Lamin: Absolut inte. Ibland hamnar man i bänken, det gör alltid bra spelare ibland. Det är en mycket viktig spelare som kan utvecklas till en världsklasspelare. Om vi får ett bud som vi kanske aldrig får igen då skulle jag överväga budet. Men Keita tillför med sin fart och teknik något som inte många klubbar har tillgång till idag. Tillsammans med Felipe Anderson är han framtiden hos de ljusblåa.

Claudio Lotito har varit i ropet den senaste tiden med både domarkritik och prat om mindre klubbar i Serie A. Har hans utspel någon betydelse för Lazio som klubb?

Jozo: Nja, jag tror inte det. Lotito är en så pass välkänd person som syns i flera olika forum och inte bara i samband med Lazio. Han står numer på egna ben och syns inte bara i samband med Lazios matcher längre. Hans utspel kommer inte ha någon större, om ens någon, påverkan på Lazio. Sedan vet man ju självklart att Lotito och ekonomi går hand i hand och just därför förstår man hur han resonerar i ljudinspelningarna som har läckt ut. Även om jag personligen ser att uppstickare fräschar upp ligan med jämna mellanrum.

Niklas: Som domare är jag för självklara anledningar emot domarkritiken. Domarna är elitidrottare precis som spelarna och det är omöjligt att aldrig göra något misstag. Många andra tränare och Presidenter klagar dock, så jag ser inte det som nåt som kan skada Lazio. Dock borde Serie A och fotbollen i Italien förändras. Domarna är en del av spelet. Pratet om mindre klubbar tycker jag inte alls om.  Fotboll är inte bara pengar. Utan det är kärlek, att kunna drömma, en passion. Tycker Lotito är för intresserad av politiken och att ha maktpositioner, och det är emot fotbollen som vi "fattiga tifosi" ser på den.

Lamin: Detta är inte första gången han har uttalat sig negativt om andra klubbar och ledare, men detta är inte överraskande med tanke på Serie As status som försämras för varje med korruption och skandaler som pågår i Italien. Det finns säkert mer och komma angående om Lotitos telefonavlyssning, som vi har lärt oss med historien så lär inte Lotito flytta på sig oavsett vilken skandal han hamnar i, men fansens tålamod kan dock tryta ännu en gång och de kan fortsätta sin "Libera de la Lazio"-protest.

Ravel Morrison ansluter snart till Lazio och Tare har sagt att han tror på engelsmannen trots dennes stökiga historia. Vad har ni för förväntningar på Morrison i Lazio? Kommer det att bli en succé eller en flopp?

Jozo: Det känns som att det har blivit lite av en Ravel-hajp i Lazio. Jag tror dessvärre att spelaren kommer floppa. Om han får ordning på sitt liv så kan han bli en bra fotbollsspelare men jag tror inte att Lotito och Lazio kommer tåla allt för många övertramp. Det gäller att Ravel håller sig i skinnet. Sen vet jag alldeles för lite om vilken typ av spelare det är så jag kan inte riktigt uttala mig om han kommer bli en succé eller inte, men jag är väldigt skeptisk till det.

Niklas: Har stora förväntningar. Man har läst samt sett bra saker från honom. Hans kvalite som spelare går inte att diskutera. Men just hans stökiga historia kan innebära ett problem. Hoppas att en ny stad, nya människor, samt veteraner i klubben kan styra honom till "det goda". Vill tro att det kommer att vara en succé. En sak är säker, många lag skulle helst undvika att möta Lazio med Candreva, Anderson, Keita och Morrison på planen samtidigt.

Lamin: Svårt och säga. Jag har sett en del Youtube-klipp med honom, jag kan säga att han har en fantastisk teknik och har öga för klassmål. Men dock oroar hans historia mig för hans tidigare tränare bland annat legenden Sir Alex Ferguson där han startade karriären i United ska ha klagat på  Morrison inte lyssnar på träningarna. I West Ham sågade coachen Alan Allardyce Ravel för att han ska under upprepade gånger kommit till träningarna när han själv känner för det, och för att ha tankarna på andra håll.

Den italienska miljön är något strängare än den engelska, då menar jag att italienska tränare oftast ger spelare en chans och har en förmåga att motivera spelare som vill verkligen bli något. Sedan talar det emot Morrison med tanke på att engelska spelare har under historien inte gjort bra ifrån sig i Serie A. Men om Ravel visar beslutsamhet att ändra sig då kan han bli en ny kultgris hos Lazio.
 
 
 
 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-02-17 18:17:56
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party