2020-09-30 20:45

Lazio - Atalanta
1 - 4

Lazio - Atalanta 1-4

Lazio förlorar kvällens match mot Atalanta med 4-1. Gasperinis gubbar åker hem till Bergamo med 3 poäng tack vare målen av Gomez (2), Gosens och Hateboer. Caicedo gör Lazios enda mål.

Liksom samma match förra hösten visar tavlan 0-3 i paus. Lazio reducerar till 1-3, har flera chanser att kort därefter trycka in 2-3 målet men Gomez släcker Lazios förhoppningar när han gör sitt andra mål för kvällen och ger Atalanta 4-1 ledning.

LAZIO (3-5-2): Strakosha; Patric, Acerbi, Radu (58' Bastos); Lazzari (70' A. Anderson), Milinkovic (70' st Akpa Akpro), Leiva (49 'st Cataldi), Luis Alberto (70' Escalante), Marusic; Caicedo, Immobile. Trämnare: Inzaghi
ATALANTA (3-4-1-2): Sportiello; Toloi, Palomino, Djimsiti (45' Romero); Hateboer, Pasalic (56' De Roon), Freuler, Gosens (90' Mojica); Malinkovskyi; Gomez (81' Muriel), Zapata (82' Lammers). Tränare: Gasperini
Domare: Maresca
Mål: 10' Gosens, 32' Hateboer, 41' Gomez,, 57' Caicedo, 61'  Gomez
Varningar: Leiva, Luis Alberto, Marusic, Caicedo, Djimsiti, Freuler, Gosens, Hateboer

Lazio börjar bra och har även matchens första läge med Immobile. Atalanta tänker mest på att försvara och snabbt kontra när man får chansen. En taktik som visar sig vara effektiv, då Atalanta leder med 3-0 efter första 45 minuterna. 3 mål på 3 skott på mål, kliniskt.

Biancocelesti börjar andra halvlek aggressivt och reducerar till 1-3 med Caicedo. Kort därefter bränner Ciro 2-3 läget. Ett mål hade öppnat matchen igen.Istället gör Gomez 4-1 några minuter senare och efter det händer det inte så mycket, förutom några ineffektiva försök från Lazio.

Bäst i Lazio
Det är svårt att plocka någon som varit "bäst" vid sådana tillfälllen, men Acerbi gjorde ännu en gång en toppen match. Han har koll på sin gubbe Zapata, som inte får det lätt under kvällen. Får jobba extra för att täcka när Patric eller Radu missar.

Sämst i Lazio
Patric  och (tyvärr) Leiva hade inte många rätt idag.
Patric tappar bort Gosens vid första målet, gör en assist till Gomez vid tredje. Inte super i samband med Gomez 4-1 mål. Är inblandad i 3 av 4 mål som Lazio släpper in.
Leiva fick det svårt att hantera pressen från Atalantas mittbackar, och slog bort flera enklare passningar.