Lazio Bayern München 1-4

Bayern München tar en komfortabel vinst i Rom under tisdagskvällen. Returen i Tyskland kommer att vara en formalitet.

Det var mycket komplicerat redan på förhand. Det blev i princip omöjligt efter att ha släppt in tre mål under första halvleken. Om inte Bayerns kvalité hade räckt till, så tog Patric och Musacchio hand om att ge bort två mål till motståndarna och bana vägen för kvartfinalen. Andra halvleken hann knappt börja innan Acerbis självmål gav Bayern en 0-4 ledning, några minuter senare putsade Correa siffrorna till 1-4. Resterande del av matchen gick till att undvika en större förlust. Bayern dominerar i Rom och är virtuellt klara för kvartsfinal.

Kort om matchen
Bayern Munchen dominerade från första början. Lazio visade kanske för mycket respekt för världens bästa lag vilket resulterade i att spelarna i hemmalaget nästan var rädda för att spela fotboll. Lazio hade svårt att spela sig ur Bayerns höga och effektiva press, vilket summerat med nervositet resulterade i flera felpassningar. Lewandowski utnyttjade en av dem redan efter tio minuter och gav Bayern ledningen. Lazio visade signaler på en reaktion, men i Lazios kanske bästa moment utökade bortalaget ledningen till 0-2 med den unge Musiala. Innan slutet på första halvelek kunde även Sané göra mål för Bayern efter ett misstag av Patric.

Andra halvleken inleddes med Acerbi vars självmål gav Bayern en trygg 0-4 ledning. Några minuter senare kunde Lazio putsa sifforna tack vare Correa som fint sköt in ett "reduceringsmål" efter att ha tagit sig förbi ett par spelare i bortalaget. Efter målen försökte Lazio få in ytterligare ett, och var nära vid flera tillfällen. Bayern var nöjda med resultatet och det kändes nästan som att de inte försökte göra flera mål. Under resterande delen av andra halvleken registrades flera varningar än målchanser.

Tankar
Jag tror inte att någon hade förväntat sig en vinst idag. För att inte tala om att kvala till kvartsfinal. Man kan självklart förlora mot Bayern, men man ska i alla fall undvika att ge bort minst två mål. Det blir fort uppförsbacke annars. Det hade varit spännande att se hur matchen hade gått om både Radu och Luiz Felipe hade varit tillgängliga idag.

Det är såkart trist att man bjuder Bayern på minst två mål, speciellt i en match av denna kaliber. Det var nämligen tjugo år sedan Lazio senast spelade en åttondelsfinal i Champions League.

Att spela i Champions League innebär att man spelar mot bättre motstånd än vad man är van vid. Det är endast när man spelar mot bättre motstånd som man faktiskt blir bättre. Det gäller nu för spelarna att snabbt ställa om siktet till matchen i Bologna på lördag där tre viktiga poäng ska plockas. Om tre veckor är det sedan dags för returmatchen i Munchen, då är jag övertygad om att nerverna lagt sig och att Lazio kan spela en bättre fotboll.