2020-10-24 20:45

Lazio - Bologna
2 - 1

Lazio Bologna 2-1

Luis Alberto och Immobile avgör matchen på Olimpico. Svanberg ger Bologna ledningen i första halvleken, men målet bortdöms efter VAR granskning. De Silvestri reducerar för Bologna med 3 minuter kvar av matchen.

Lazio är tillbaka på vinnarspåret, efter tre raka matcher utan vinst i Serie A.

Inzaghi gör några ändringar i startelvan jämfört med senaste matcher. Reina startar i mål, Milinkovic får vila och ersatts av Akpa Akpro. Immobile är tillbaka efter avstängningen.

På Olimpico är det ingen rolig match, och det är faktsikt Bologna som tar ledningen först men målet av svensken Svanberg döms bort efter VAR granskning. I andra halvlek ger Luis Alberto Lazio ledningen. Spanjoren vinner bollen på Bolognas mittfält, driver den fram till straffområdet där han fintar bort en försvarare och skjuter en kanon som Skorupski inte kan rädda. Med en kvart kvar utökar Ciro Immobile Lazios ledning. En till synes ofarlig boll i straffområdet tas hand om Fares som serverar en assist till Lazios skyttekung som agerar måltvjuv och nickar in 2-0 målet. Bologna viker sig inte utan lyckas skapa ett par chanser mot slutet av matchen, De Silvestri reducerar till 2-1 med ett par minuter kvar. Bologna lyckas sätta press på Lazio resterande tid men till slut lyckas biancocelesti ta hem tre viktiga poäng.

En liten uppdatering angående Ciros säsonger i Lazio. Sedan hans första säsong i Lazio (2016-2017) har Ciro gjort 105 mål i Serie A, minst 32 stycken mer än någon annan i Serie A. Och från och med säsongen 2008-2009 (året då han gjorde sin debut i Serie A), har Ciro nätat 137 gånger. Under samma period har endast Di Natale och Quagliarella lyckats göra bättre.

LAZIO-BOLOGNA 2-1
LAZIO (3-5-2): Reina; Patric, Hoedt, Acerbi; Marusic (42:a Lazzari), Akpa-Akpro, Leiva, (42:a Escalante, 79:e Parolo) Luis Alberto (79:e Pereira), Fares; Immobile, Correa (64:e Muriqi). Tränare: Inzaghi
BOLOGNA (4-2-3-1): Skorupski; De Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Hickey (89:e Denswil); Schouten, Svanberg (72:e Baldursson); Orsolini (81:a Vignato), Soriano, Sansone (81:a Santander); Palacio (72:e Barrow). Tränare: Mihajlovic
Varningar: Acerbi, Tomiyasu, Hoedt, Svanberg, Akpa-Akpro

Bäst på plan idag för Lazio var Luis Alberto. När spanjoren är inspirerad finns det i princip ingenting som kan stoppa honom. Han är inte världens snabbaste eller starkate spelare, men det är så svårt att sno bollen av honom. Otroligt fin teknik och bollkänsla, ser passningsmöjligheter som ingen annan ser. Och målet idag är klass.

Även Hoedt gör en stabil match. Enda misstaget är i samband med att han varnas, men gör annars en bra insats. Är annars effektiv om än en aning "oslipad". Gör ett par viktiga brytningar under matchen.

Några tankar
Skönt med vinst, det behövdes sett till hur mycket (lite) poäng man lyckats hämta hem på sistone. Lazio gör ingen super insats, men sätter de lägen man får och har lite flyt med VAR. Skadekänningarna för Marusic och Leiva är inte positivt, men förhoppningsvis är de fit for fight mot Brugge på onsdag. I mitten på nästa vecka flyger ju Lazio till Belgien för att spela sin andra Champions League match. Brugge må på pappret vara den "enklaste" matchen i gruppspelet, men de bevisat att det är ett lag att räkna med. En vinst på onsdag och det skulle kunna se mycket ljust ut.