Falu BS - Nässjö
1 - 3

Lazio Bologna 2-1: Buona la prima!

Lazio inleder säsongen på bästa sätt med en vinst hemma på Olimpico mot Bologna.

Biancocelesti vinner 2-1 mot Bologna framför ett halvtomt Curva Nord. Nyförvärvet Kishna gör en grym debut och bjuder till och med på ett mål (han gjorde samma sak när han spelade sin första match för Ajax). Piolis lag spelar en rolig fotboll och har närmare 10 målchanser under matchen, men saknar cynism framför mål och riskerar mot slutet att släppa in kvitteringsmålet. Lazio börjar första halvleken bra och efter drygt en kvart nätar Biglia med ett fint skott med vänsterfoten. Efter knappt 6 minuter slår Kishna till och gör mål i sin debut med Lazio. Laget från huvudstaden har flera chanser att näta, men strax innan paus kontrar Bologna och gör 2-1 med Mancosu. Radu blir kvar när backlinjen lyfter och hinner inte ikapp Bolognas anfallare. Under andra halvlek skadar sig Biglia, som är tvungen att lämna planen och som riskerar att inte kunna spela nästa onsdag mot Leverkusen. Bologna är nära en kvittering när det är mindre än 2 minuter kvar men Berisha gör en fin räddning på Brighis nick. Nu är det dags att tänka på matchen i Tyskland. Marchetti, Djordjevic och Klose kommer inte att kunna spela. Om Biglia kan spela är högst oklart, men uppgifter säger att han kommer att missa matchen. I Tyskland måste Lazio vara mer koncentrerad och sätta chanserna man får.

Primo Tempo

Sommaren är över, dags igen för Campionato. Bologna startar bättre och har två chanser med Brienza och Brighi som Lazios försvar kontrollerar utan större besvär. Lazio kommer in i matchen efter några minuter, med Kishna och Candreva som ser ut att vara i form. Efter 10 minuter har Lazio första chansen när Kishna slår ett inlägg som Candreva försöker styra in med huvudet men misslyckas. Efter en kvart är det Candreva igen som är nära att näta med ett långskott som Mirante räddar och styr till hörna. Efter 17 minuter kommer målet. Bastas inlägg tas hand om Keita som passar Biglia som från cirka 15 meter får till ett snyggt avslut som Mirante inte kan göra någonting åt. I den 23:e minuten gör Lazio 2-0. Candrevas inlägg blir dåligt rensad av Bolognas försvar, och Kishna är snabb att nå bollen och göra mål med vänsterfoten. Lazio har sedan minst två chanser till men Mirante parerar snyggt. Bologna har svårt att ta sig ut straffområdet men lyckas via en kontring göra 2-1 med Mancosu. Första halvlek slutar 2-1 trots att Lazio stordominerar matchen.

Secondo Tempo

Efter knappt 5 minuter skadar sig Biglia och Pioli är tvingas att sätta in Cataldi istället för argentinaren. Keita har två fina lägen men misslyckas att styra in bollen i mål. Lazio spelar för långsamt utan Biglia och när Pioli märker det sätter han in Milinkovic istället för Lulic. Cataldi och Candreva är nära att göra 3-1 men Mirante räddar än en gång. Delio Rossi väljer att sätta in Destro när det är en kvart kvar. Inte så mycket händer ända fram till den 92a minuten då Lazio riskerar att släppa in 2-2 målet men Berisha räddar fint på Brighi. Olimpico darrar, men Lazio klarar sig och ta hem 3 poäng.

Le tre stelle

Radu och Lulic var idag de två sämsta. Radu gör fel vid Bolognas mål då han inte kliver upp och lämnar Mancosu fri mot Berisha.

Bästa var idag

Basta, otrolig viktig spelare. En mur. Nästan omöjligt att ta sig förbi honom.
Kishna, bjuder på finter, ett mål och visar upp sin teknik. Springer i princip hela matchen och ser ut att ha bra feeling med Keita.
Candreva, aktionet i den 72a minuten räcker för att han ska vara med. Löper 50 meter, ta sig förbi tre motståndare och är nära att skruva in den vid bortre stolpen.