Lagbanner
2021-02-07 20:45

Lazio - Cagliari
1 - 0

Lazio Cagliari 1-0

Lazio Cagliari 1-0

Lazio tog under söndagskvällen emot Cagliari hemma i en jämn match som efter ett par om och men slutade 1-0.

Matchen i korthet
Cagliari  ställde upp med en till synes stark startelva. Cagliaris försvar med Cragno, Godin och Rugani. Mittfältet med Nandez, Marin, Naingolan och Joao Pedro. Det var tydligt att detta inte skulle bli en gratismatch. Även Lazio ställde upp med vad jag anser är lagets kanske starkaste startelva denna säsongen, möjligtvis hade den endast varjt vassare med Luiz Felipe och en Caicedo i form. Oavsett var det ett lag som skulle kunna matcha Cagliari.

En blöt första halvtimme kännetecknades av många misstag från båda lagen, men med Lazio som dominerande kraft. Lazio lyckades inte att med höjdbollar in mot straffområdet tränga igenom Cagliaris försvar, även om Immobile och Luis Alberto hade en skaplig chans var. Särskilt farligt var Immobiles avslut i matchminut trettiosex som tyvärr träffade rakt på Cragno.

Andra halvleken inleddes starkare med en tydlig tempohöjning från Lazio, som fortsatte att hålla i taktpinnen. I matchminut sextioett kliver, som så många gånger förr, Acerbi upp i banan, ser någonting som bara han kan se, slår en långboll lika träffsäkert som SInisa Mihajlovic. Mötte bollen gjorde Milinkovic-Savic som under en löpning, med skicklig spänst med huvudet fick ner bollen snett inåt bakåt till Ciro Immobile, som med en dragning fick in bollen i mål. Därefter står Cagliari för matchens tre sista målchanser som, för Lazios del, tack och lov inte förvaltades.

Matchens bästa
Milinkovic-Savic
var med stort sett alla Lazios chanser. Som så många gånger förut kan man bara konstatera att serben kan försvara, anfalla och trolla. Det gjorde han även idag. Idag intog han en tydligare mezzala-roll och skötte kantspelet med Lazzari snyggt, det var från högerkanten flest chanser skapades. Hans mångsidighet gjorde att Lazio vann matchen. Måtte han stanna en lång tid.

Immobile gjorde kvällens enda mål. Vem annars? Dessförinnan hade han stått för matchens två farligaste chanser. Det finns bara två andra i ligan som honom den här säsongen, Zlatan och Ronaldo. Jag väljer Immobile till mitt lag varje dag i veckan.

Att Acerbi värvades till Lazio känns ibland som ett sliding doors-ögonblick. Vad hade vi varit utan honom? Att ingen annan storklubb gjorde det är för mig ett mysterium. Kanske berodde det på att Acerbi var en nykter alkoholist och före detta cancersjuk. Hursomhelst betyder han allt för Lazios mittlås. Han får vilken motståndaroffensiv som helst att se ut som juniorspelare och åtminstone jag tycker att det vore tjänstefel av Mancini att inte starta Acerbi i sommarens mästerskap. En anledning är att han har offensiva kvaliteter med ett magiskt passningsspel. Just passningsspelet är något jag anser att han inte fått tillräckligt mycket beröm för. När Acerbi slår inlägg är det farligare än Lazzari och Marusic tillsammans, med all respekt. Han har en gyllene touch och igår stod han för nyckelpassen fram till SMS, som kunde servera Immobile. Världsklass.

Michael Norberg Tot2021-02-08 09:23:56
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party