Lagbanner
2019-11-07 18:55

Lazio - Celtic
1 - 2

Lazio - Celtic: 1-2

Det är bara att gratulera Celtic och hoppas att de tar sig långt. Vi kan mer eller mindre räkna ut oss själva och det finns säkert något magiskt i att vinna på ett tomt Olimpico för Cetlcs del likt hur magiskt det var att vinna på San Siro för vår del. Inte speciellt besviken över resultatet eftersom att man förmodligen kommer behöva sikta på att vinna i ligan framöver, men rent generellt blir det nog lite av en omställning för oss Laziali som är vana att se laget spela var tredje dag. Man säger liksom inte nej till att se reservspelare spela. Det jag dock är mest besviken över är hur förlusten kommer likt alla andra förluster i denna grupp. (Alla matcher har slutat 2-1)

Ingen jättedålig prestation om man kollar objektivt även om passningsspelet hackade lika hårt som det första mötet borta mot Steaua, en match där jag aldrig har sett ett lika dåligt passningsspel från Laziohåll. Man har lägena att avgöra och matchen är en kopia av det som hände för någon vecka sen.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Ganska chanslös på första och på den andra så är jag för första gången kritisk till Strakosha. Det var liksom ganska självklart att han skulle chippa och då måste man göra sig större, men hans synvinkel kanske sa något annat.

Luiz Felipe 6.5: Bra match, såg död ut på slutet, men vad har han gjort på bänken på sistone?

Vavro 7.0: Går bort sig typ en eller två gånger. Typ bäst på plan.

Acerbi 6.5: Gillade ideén av att ha honom till vänster till en början, men det funkar ju uppenbarligen inte och då undrar jag varför man fortsatt fortsätter att envisas med att spela honom där. Matchrekordet som han höll på att slå förra säsongen är slut och varför ska vi riskera att springa sönder gubben? Kolla vad som hände den föredetta, enligt oss, odödliga Parolo. Jag är mån av att det tighta matchandet kan ha bidragit till detta*

Lazzari 6.5: Hans inlägg är inget att leka med. Gett några poäng vi inte hade haft förra säsongen.

Parolo 6.0: Slutkörd även om var mycket okej idag, sparsamt med bra löpningar framåt och lika sparsam med värdefulla tacklingar.

Leiva 5.0: Inte sig själv och verkar fortfarande bråka med återhämtningen.

Milinkovic 6.5: Bra i mycket även om han står för kostnaden till första målet tillsammans med en överambitiös Acerbi. Det är de riskerna vi accepterar med denna spelstil.

Jony 6.0: Bra inlägg och fart i början som färtjänade bättre öden. Pyste ut med tiden på klockan.

Caicedo 5.5: Tog sig för axeln efter en duell och man kunde se att hans återhämtning var rushad. Annars dålig för det mesta.

Immobile 6.5: Skapar mycket och gestikulerar likt Inzaghi. Gör mål och får fortsätta med det.

Inhoppare:

Lulic 6.0: Lite sämre än vad Jony var i början.

Luis Alberto 6.5: Hade inte tiden eller matchbilden på sin sida att bevisa hur fantastisk han har varit på sistone. Forster gjorde inte jobbet enklare med sin räddning på hans skott.

Berisha: Dåligt sätt att avsluta sin Laziokarriär på för jag ser ingen återvändo här inte. Återvänder han från detta så bekräftar han endast den hårda attityd han verkar besitta. Förstod inte riktigt värvningen och förutspådde en flopp då han endast verkade vara en poängspelare för Salzburg där han fick ta många straffar och avsluta många anfall. Passar inte in i systemet alls och känns som han köptes in för att undvika att han drog till Sampdoria typ.

Tränare Inzaghi:

Elektrisk start på matchen som senare återgår till att man viker sig ner samtidigt som en elektrisk Inzaghi försöker peppa igång laget igen. 

Matchens snackis: Hur ställer man upp nu inför kommande matcher? Annars var det tråkigt att höra om våldet innan match*

Matchens spelare: Fraser Forster. Ni Celticfans (om någon kollar) har en man att tacka för ert avancemang och såklart även hela laget.

Fråga till er: Hur känner ni över den förmodade utgången? Visst skulle man kunna knipa andraplatsen och så, men vill man ens göra det är frågan. Såklart var Berishas passning onödig även om det blir något bra i slutändan om mer fokus kan läggas på ligan.
 

 

Yosef Al Hassan2019-11-07 23:48:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party