Lagbanner
Lazio-Chievo 1-1: Tungt värre
Miro är evigt ung!

Lazio-Chievo 1-1: Tungt värre

Lazio fick bara med sig en poäng från hemmamötet med Chievo. Detta efter att man visat prov på en sällan skådad ineffektivitet i offensivt straffområde. Nu känner man hur Napoli flåsar en i nacken.

Innan ni börjar läsa vill jag bara varna er för att det är en ganska bitter matchrapport. Lazio skulle bara ta tre poäng mot Cheivo. Så skulle det bara bli. Men tack vare Mauricio, Radu, Candreva, Keita, Onazi och några andra i dagens Lazio så blev det bara en pinne. Trots att man haft några timmar på sig att smälta poängtappet så är frustrationen fortfarande påtaglig. Man ska avgöra en sådan här match på ett av de tio lägena man har innan Paloschi kvitterar. Nu väntar istället sex ofantligt nervösa matcher innan vi kan sammanfatta säsongen.

Primo tempo
Lazio är det bollförande laget och försöker tråckla sig igenom det gulblå försvaret. Chievo försvarar sig dock förtjänstfullt och Lazio lyckas inte skapa några större farligheter i matchens inledning. Antonio Candreva får dock ett gyllene läge att ge Lazio kvitteringen efter drygt 20 minuters spel, men endast några meter från målet skjuter han ett skott som Albano Bizzarri gör en kanonräddning på. Där ska det vara mål. Lazio fortsätter dock på det inslagna spåret och man lyckas vaska fram en del halvchanser, men den där riktiga skärpan fanns inte där. När alla trodde att 0-0 skulle stå sig i halvtid så klev Miroslav Klose fram. Tysken sprintade lätt ifrån ett förvånansvärt lojt Chievo-försvar och chippade in 1-0 till Lazio. Förlösande. Där och då trodde man på en ketchupeffekt i den andra halvleken.

Secondo tempo
Lazio fortsatte att dominera spelmässigt. Candreva hann med att slarva bort ett gyllene läge, Onazi missade öppet mål, Felipe Anderson kom aldrig till avslit trots flera bra lägen och inbytte Keita var precis så där oförmögen att göra mål som bara han kan vara. När Lazio egentligen skulle haft en 3-0-ledning så hände det som inte får hända. Ett litet fjuttigt inlägg skarvas delikat vidare av Laziobacken Mauricio till en helt fristående Alberto Paloschi som elegant skjuter in kvitteringen. Att en spelare som tjänar multum på att spela fotboll inte kan göra bättre ifrån sig än att nicka ett löst inlägg rakt bakåt. En grov kommunikationsmiss mellan Mauricio och Radu. Lazio lyckades få fram en del halvchanser i matchens slutskede men något mer mål blev det inte.

Sammanfattning
Uruselt är det första intrycket efter matchen. Här har vi ett läge där vi kan rycka ifrån Roma, bibehålla avståndet till Napoli, distansera Fiorentina rejält och såga av Sampdoria helt och hållet, och så går vi och spelar oavgjort mot Chievo. De Vrijs enorma betydelse för backlinjen blir allt påtagligare för var match som han är borta. Onazi är alldeles för tekniskt oförmågen för att någonsin bli en världsmittfältare, och Ledesma är inte direkt Lucas Biglia. Parolos enorma slit saknas på mitten och skärpan i offensiven är som bortblåst. Mycket saknades i dagens Lazio. Mycket på grund av skador, men även på grund av slarv och onödiga misstag. Jag hoppas att dagens match blir en väckarklocka för alla och att man tar revansch direkt på onsdag då Parma kommer på besök. En seger där och ordningen skulle vara någorlunda återställd. Nu skiljer det endast tre poäng ner till Napoli och en poäng ner till Roma. Jakten på Champions League-platserna kommer bli en rysare.

Tre stelle
La prima stella – Miro Klose

Gör 1-0 mycket elegant och är ett ständigt hot i offensiven. Skulle nog blivit tre poäng om han varit kvar på planen.
La seconda stella – Antonio Candreva
Slarvar enormt mycket men lyckas ändå skapa en del på egen hand. Inte hans bästa match.
La terza stella – Felipe Anderson
Kommer förbi ett antal gånger men hittar inte rätt i dag. Får dock en poäng bara för att han är Felipe Anderson.

Jozo Glavasglavas.jozo@gmail.com2015-04-26 23:25:44
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party