Lagbanner
2019-04-20 15:00

Lazio - Chievo
1 - 2

Lazio - Chievo

Chievo, som redan är nedflyttade och hade en trupp till Olimpico med många lovande spelare som Semper, Vignato, Kiyine, Diousse, Depaoli och till och med Bani samt Stepinski till viss del m.m., besegrade Lazio i en mycket viktig match i Champions League-racet. Tycker personligen att Chievo är ett bra lag och har en extremt oproportionerlig utdelning av poäng den här säsongen. Att man bara har 2 vinster (1 hemma och nu en borta) är sjukt.

Giaccherinis självmål mot Sassuolo sammanfattar mycket tycker jag och man spelar i övrigt fin fotboll samtidigt som man har ett par sköna lirare som jag hade gillat att ha i Lazio. Fotbollen är inte alltid logisk på det sättet och speciellt inte när man är en laziali. Alla mängder “chokes” från Lazio är svåra att förstå och att man kan ge bort 2 straffar på kort varsel mot både Inter (“CL-matchen” förra säsongen) och sen Milan den här säsongen är helt oförståeligt. Har personligen sett det en gång förut innan Intermatchen om vi inte snackar om straffar som tas om.

Chievo är, som vi alla vet, ett lag som tenderar att stöka till det för Lazio och hade personligen ett par nostalgiska flashbacks tillbaka till 2014-15 säsongen då Lazio med spelare som Novaretti, Klose och Candreva skulle ta sig ann ett Chievo i Aprilvärmen. Som ni förmodligen vet så slutade det oavgjort efter ett tjusigt avslut av Paloschi. Skulle detta replikeras eller skulle favoriterna i
Lazio ta sig ett steg närmare Milan som hade tappat mot Parma i slutminuterna? (med flax också kunnat förlora)

Svaret på frågan är ett rungande nej och man kan lägga till detta resultat i alla Lazios misslyckanden denna säsong som jag tyvärr har tappat räkningen på. Det som var ett mysterium förra säsongen (man kunde se glimtar av det under 16/17-säsongen när Lazio gör det onödigt spännande mot Roma i cupen) ser man nu som självklart och många pekar nu på att både Inzaghi och en lista spelare ska iväg, refererar då till forumet. Till och med jag som den lilla minoriteten av optimister har svårt att vara positiv nu.

Snabbt till matchen så vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Den akrobatiske Meggiorini försöker sig på ett avslut utanför och Parolo fyller in i straffområdet, avlossar och Semper räddar, men mer såg man inte. Innan så kliver Radu av och Luiz Felipe kliver in, Acerbi och Patric blir senare som "mitt/ytter"backar som vi har sett på senare tid med Ramos i mitten, sen byts då Parolo in och Marusic faller. Det viktiga under halvleken var väl den att Milinkovic reagerade på en onödigt intim Stepinski med att sparka honom på rumpan. Ser ganska komiskt ut och det röda kortet fick han syna, även om jag ser det som hårt så får han inte bara göra så.

Hade han knuffat honom istället hade han nog kommit iväg med det och sparken var väl inte den hårdaste? Man förstår ändå domaren.

Andra halvlek startar och Chievo gör 2 mål på 2 minuter. Den andra kunde Strakosha gjort bättre på medan den första var ett klassnummer från unge Vignato. Lazio fortsätter sin dominans och efter vad känns som hundratals halvlägen så får man in bollen genom Caicedo. Correa skjuter i stolpen efter ett otroligt flipper som Caicedo ser ut att han full kontroll på. Han vet vad han ska göra, men bollen studsar iväg (...) och matchen är slut. Att Meggiorini inte visades ut då han hade känning på typ 5 gula kort och samma gäller Diousse när han skjuter bollen på kameramannen i ett försök av att slösa bort tid när han redan är på ett gult kort är ett fenomen i sig från mitt perspektiv.

Spelarbetyg:

Strakosha 6.0: Antalet gånger jag har skrivit att han har varit aktiv under en match kan man nog räkna på en hand och igår var en av tillfällena. Efter att Milinkovic visades ut så prövades han
oftare när Chievo kontrade och fick hantera några enkla skott. Ingen chans på det första målet medan han nog kunde ha gjort det bättre på Hetemajs nick.

Patric 5.5: Ganska tyst faktiskt vilket inte är vanligt från honom. Han gillar ju att fylla på och jag frågade mig själv om han faktiskt spelade nyss i skrivandets stund. Glömde då att han byttes ut mot Parolo och kan därför förlåtas lite.

Acerbi 6.5: Försöker att fylla på och ligger högt upp. Bra defensiv insats som vanligt med många skickliga brytningar.

Radu -: Skönt att ändå se honom tillbaka.

Marusic 4.5: Flesta anfallen kom från vänster och finns nog klara anledningar för det. Att Hetemaj hinner reagera på att han missar nicken är osannolikt bra för Chievos del.

Milinkovic 5.0: Aa du, Milinkovic, varför en spark? Blir då nästa syndabock denna månad efter Patric mot Spal och Durmisi mot Milan.

Badelj 5.0: Slö, misslyckas med typ alla brytningar och långsamt i uppspelsfasen. Bortsett från snabbheten så är han motsatsen till Leiva.

Luis Alberto 6.5: Har mycket hjärta och hjärnan hjälper till i spelet. Slutprodukten på alla frisparkar, inlägg, skott och hörnor kan ifrågasättas.

Durmisi 5.0: Verkar inte vara älskad av någon och hade väl ett par burop riktade mot sig? Platt insats med många försök likt Luis Alberto, men kändes mer som om att han stod i vägen igår…

Caicedo 6.5: Håller upp fint och har en säsong som ändå håller hög klass.

Immobile 6.0: Det lossnar inte riktigt för honom.

Inhoppare: (Tycker Inzaghi ändå fick till bytena igår)

Luiz Felipe 6.5: Riktig vinnarskallen som gör mycket bra i defensiven. Länkarna till Tottenham oroar mig.

Parolo 6.5: Fyller på och har rätt intentioner.

Correa 7.0: Hade en direkt påverkan på Lazios anfallsspel och visade hur viktig han är för att spelet ska eskalera. Direkt, aggressiv och stark.

Matchens snackis blev återgående varför Lazio aldrig lyckas med att säkra en Champions League-plats. Man har haft otroligt många lägen och även om Immobile ofta har träffat virket så går det nog inte längre att skylla på otur. Visst tycker jag att Chievo är bättre än deras statistik visar, men det är något lurigt detta för Inzaghi verkar vara mycket vaksam innan matcherna. Innan matchen poängterade han att laget är förberedda på ett hungrigt Chievo, dock så speglar det inte riktigt sig på plan.

Chanserna att gasa ifrån och knappa in på lag har varit allt för många och antalet självmord från Lazios sida är svåra att förstå som sagt. Jag har svårt att krititsera Inzaghi för mycket eftersom att
Strakosha sällan har något att göra, defensiven ser bra ut och offensiv ofta rullar på. När det inte funkar där framme så har han reagerat med skiften i spelare, formation och spelstil etc. och detsamma gäller defensiven. Mittfältet har väl ändå hållt lägst nivå denna säsong, men där har ofta underprestationer och skador varit en anledning. Tycker att vi, spelmässigt sett, är bäst av alla lagen som jagar den sista CL-platsen och även om man kan se till Atalanta så tror jag att Lazio klår dem under likgiltiga scenarion. Spelarna har bara sig själva att skylla på.

Vi släpper in oundvikliga mål till stora delar och små findetaljer i defensiven kan inte Inzaghi lastas för. Samma gäller offensiven där Inzaghi “endast” har Caicedo, Immobile och Correa att slänga fram om man exkluderar Luis Alberto och Milinkovic, även Neto. Han bör ha fler alternativ och även om det skulle vara någon i klassen av en Tounkara eller Perea så hade det hjälpt. Varför är Rossi utlånad när det såg så bra ut? Här tycker jag ändå att det går att kritisera Inzaghi för "if you don't use it, you lose it" i Rossis fall. 

Dela gärna med er av era tankar så ska jag försöka svara.

Matchens höjdpunkt:

Jag har, som ni förmodligen kan utläsa, respekt för Chievo. Ofta är det sedd som ett pensionärhus, men de ställde igår upp med många unga som jag ser ha en fin framtid. Alla spelade bra och man måste poängtera det. Förhoppningsvis hittar man sig tillbaka till finrummet Serie A eller skickar ut spelarna till andra klubbar.

// Tack 

Yosef Al Hassan2019-04-21 11:17:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party