Lagbanner
Lazio - Cluj 1-0: Correas mål avgjorde

Lazio - Cluj 1-0: Correas mål avgjorde

Lazio greppade det sista halmstrået för ett eventuellt avancemang efter förlustmatcherna mot Celtic.

Jag har sällan eller aldrig sett ett så folktomt Olimpico som under gårdagskvällen. Sektion efter sektion ekade tomma och många Laziales verkade ha gett upp hoppet eller var rent av för ointresserade när rumänska Cluj gästade huvudstaden.

Lazio ställde upp med en reserv betonad elva där endast Acerbi, Lazzari, Luis Alberto och Correa tillhörde dom som burit fram Lazio nu på slutet. Noterbart är att sommarens nyförvärv, tillika ynglingen Bobby Adekanye fick göra sin debut från start i en regelrätt tävlingsmatch.

Hemmalaget startade i ett högt tempo och fullkomligen ägde bollinnehavet. Sedermera dröjde det inte länge innan en av Lazios formspelare Joaquin Correa pangade in 1-0 efter att Bobby stått för framspelningen. Argentinaren har verkligen sett stekhet ut dom senaste matcherna och börjat producera både assist och mål. Efter ledningsmålet fick samma Correa en gyllene möjlighet att trycka dit 2-0 men föll nu också tillbaka i gamla synder. Helt ren med målvakten så lyckades han trycka iväg ett avslut som inte ens var nära att gå mot mål. Irriterande var det också att han hade Bobby med sig helt fri och en enkel passning hade betytt 2-0.

Men Correa är Correa och då blir det så här ibland. Hade han inte varit den Correa - så hade han inte spelat i Lazio och då hade vi inte fått njuta av hans konster, så visst, du är förlåten Joaquin.

Cluj pressade på i andra halvlek men Lazio höll rent. Det närmaste rumänerna kom under matchen var ett stolpskott från distans och när en räddande ängel i form av Bastos såg till att Lazio spikade igen kistan.

Och debutanten Bobby då? Jo han såg pigg och glad ut. Lite tunn men i överlag en bra debut för att vara typ hans första A-lags match någonsin (!).

Vinst mot Nantes och att Celtic åker till Rumänien och vinner i nästa omgång, så lever Europaspelet vidare nästa år.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-11-29 13:52:15
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party