2021-03-12 15:00

Lazio - Crotone
3 - 2

Lazio Crotone 3-2

Endast tre poäng skulle räknas som godkänt i matchen mot Crotone. Det blev tillslut tre poäng. Men vinsten satt långt inne.

En mycket viktig vinst för Lazio under fredagseftermiddagen. Matchen var allt annat än enkel, och avgjordes endast mot slutet tack vare Caicedo som ännu en gång ger Lazio oerhört viktiga poäng. Lazio tog ledningen först med Milinkovic och sedan igen med Luis Alberto, men i båda fallen kunde Crotone utjämna med Simy.

Kort om matchen
Lazio inledde matchen bra. Immobile hade matchens första läge efter knappt tio minuter, men Crotones målvakt Cordaz gjorde en fin räddning. Efter en kvart tog Lazio ledningen med Milinkovic Savic som på volley förvaltade ett inlägg från Radu på bästa sätt.

Crotone kom sakta med säkert in i matchen, och efter en halvtimme kunde Simy kvittera. Crotones anfallare lyckades skapa sig en chans från ingenstans nästan, och snabbt avfyra ett skott som Reina var chanslös på. Lazio reagerade på Crotones mål, och fem minuter innan halvtidens slut kunde Luis Alberto ge återigen Lazio ledningen.

Andra halvleken kunde knappt börja innan Crotone tilldelades en straff som Simy förvaltade. Lazio reagerade återigen snabbt på det insläppta målet, och Cordaz räddade Crotone på Luis Albertos skott i den 56:e minuten.

Med tjugo minuter kvar tog Lulic och Escalante Fares och Leivas plats, och med en kvart kvar hade Milinkovic ett guldläge att ge Lazio ledningen. Nicken från mycket nära håll träffade dock inte mål. Strax efter tog Caicedo och Muriqi Ciros och Correas plats. I den 78:e minuten var Crotone nära att till och med ta ledningen, men Reina gjorde en mycket fin räddnig på Rispoli som hamnat fri på vänstra kanten. Två minuter senare hade Milinkovic en till möjlighet att ge Lazio ledningen, men denna gången var det Cordaz som gjorde en fin räddning. I den 83:e minuten tog Pereira Radus plats, och i den 84:e minuten kunde Caicedo med ett mycket fint och hårt skott skjuta in 3-2 målet till Lazio. I den 91:a minuten kunde Pereira ha uttökat ledningen för Lazio, men skottet hamnade ovanför Cordaz ribba.

Inzaghi efter matchen
Inzaghi uttalade sig efter matchen.

Om matchen
Lazio gjorde en bra match, dock begick vi några misstag i samband med målen och ett lag som Lazio kan inte begå sådana misstag. Inhopparna gjorde bra ifrån sig, vi hade många chanser och tillslut kunde vi ta tre poäng tack vare Caicedo.

Om Caicedo
Jag har stor respekt för Caicedo, och han för mig. Han är en mycket duktig fotbollsspelare och en bra människa. I januari och febrauri var han lätt skadad, och Muriqi gjorde under perioden tre mål. Sedan har vi också Immobile och Correa. Det är många anfallare i truppen, men Caicedo visar sig alltid vara redo när vi behölver honom och även idag gav han oss tre mycket viktiga poäng.

Om Immobile
Det händer att anfallare har en period där de inte är i form. Bollen vill inte in. Ciro måste fortsätta träna och tro på sig sig själv.

Även Caicedo uttalade sig efter matchen
En mycket viktig vinst som kom tack vare allas hårda arbete. Jag hade turen att få det läget mot slutet och att göra mål, men det är inte bara min fortjänst. Alla lag har haft en svårare period, vi har haft en svårare period nu med flera förluster. Men vi är en stark grupp. Tränaren bestämmer vem som är ordinarie, men jag jobbar på och är redo när det behövs.