Lagbanner
Lazio-Dnipro 3-1

Lazio-Dnipro 3-1

Lazio säkrade gruppsegern i Europa League och drog en lättnadens suck.

Mycket press på Lazio och främst på Pioli efter den senaste tidens missnöje över lagets prestationer. Rykten om eventuella ersättare har cirkulerat som gamar och under veckan har laget beordrats en ritiro på Formello som straff.

Matchen föregicks av bortfall då Morrison reste till England på grund av ”familjeskäl”. Det sägs dock att detta inte var sanktionerat av klubben, men allt Morrison gör innebär trots allt spekulation. Även Felipe Anderson saknades till matchen på grund av problem med en stel nacke. Keita Baldé var avstängd.

Pioli valde att mönstra ett 4-4-2 med Klose och Matri på topp och med Kishna och Candreva längs kanterna. I mitten fick Parolo och Cataldi sköta spelet. En formation som vi inte sett så mycket av under Pioli, men som innebär att Lazio kan få mer tyngd i sina anfall med två spelare som kan hålla i bollen och pressa backlinjen gemensamt.

I Dnipro var ju det mest intressanta mittbacken Douglas som ryktas till Lazio. Brassen gjorde på inget sätt bort sig i matchen och stod för en hel del uppspel i Dnipros backlinje. Bredvid sig hade han Barcelona-floppen Dimitri Chygrynskiy. Seleznyov som stod för kvitteringen i Ukraina var alltjämt hotet på topp. Samtidigt spelades det en match i Trondheim som var avgörande för Lazios möjligheter att säkra gruppsegern ikväll.

Lazio fick det så viktiga ledningsmålet efter bara några minuter när Parolo hittade fram till Candreva i djupet. Antonio gjorde inget misstag och satte bollen under en utrusande Boyko i Dnipros mål. Resten av halvleken var ganska händelselös, precis som när Klose avslutar utanför straffområdet efter en dryg halvtimme. Lazio har fått matchen dit de ville och ligger på kontring mot ett Dipro som inte kommer till särskilt mycket farligheter framför Berisha. Lazio kommer istället närmare när en nick styrs på Matri men utanför mål innan halvtid.

Andra halvlek börjar på liknande sätt med Lazio i kontroll över vad som händer på planen, men man tillåter dessvärre Dnipro att ha alltför mycket boll. Efter en dryg timme är olyckan framme när Mauricio inte får den frispark som han hade fått i Serie A och Dnipro kan kvittera genom vänsteryttern Bruno Gamas. Målet föregicks dock av en misstänkt offsidesituation när bollen spelades in i straffområdet.

Lazio ropade sedan på handboll när Papa Gueye bröstade ner ett inspel till målvakten. Men Lazio skulle få sitt nya ledningsmål kort därefter när Kishna återigen spelar bollen inåt från vänster där Marco Parolo möter på skott. Skottet får en turlig båge från en Dnipro-spelare som styr in den i målvaktens bortre hörn.

Konko slår sedan en fin cross över till inbytte Lulic som tar för god tid på sig för att avsluta. Cataldi får på en bra träff på en frispark, men Boyko är med på den. Djordjevic får till slut sätta 3-1 när han nås av ett skottförsök av Cataldi och han kan vända in bollen med vänstern.

Lazio är nu klara gruppsegrare och det är därmed inte så noga att Radu och Sergej efter gula kort är avstängda i avslutningsmatchen mot Saint-Etienne, som även de är klara för avancemang efter 1-1 i Trondheim.

Nu väntar dock troligen hårdare prövningar för Lazio och Pioli med Empoli på bortaplan i helgen och med Juventus fredagen efter.

Tre stelle

La prima stella: Abdoulay Konko. Konko löpte upp och ner och skötte det mycket bra i Bastas frånvaro. En läckerhet var när han löper ikapp Dnipro-spelaren och tar bollen. Fin lyftning till Lulic som borde ha resulterat. Man förstår att Patric inte
fick plats i EL-truppen, rutin är viktigt.

La seconda stella: Marco Parolo. Klokare än vad vi har sett honom på ett tag. Snidade på bra och belönades med ett mål och en fin framspelning till Candrevas viktiga mål.   

La terza stella: Ricardo Kishna. Anfallsspelet bestod i långa stunder av hans dribblingar längs vänsterkanten och han stod för framspelningen till Parolos viktiga ledningsmål i andra halvlek.

LAZIO (4-4-2) - Berisha; Konko, Mauricio, Gentiletti, Radu; Candreva, Cataldi, Parolo, Kishna; Klose, Matri.

DNIPRO (4-1-4-1) - Boyko; Fedetskiy, Douglas, Gueye, Matos; Chygrynskiy; Matheus, Bezus, Danilo, Bruno Gama; Seleznyov.
 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-11-26 21:36:11
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party