Vida Arena, 2020-10-17 15:15

Växjö - Brynäs
5 - 1

Lazio - Empoli

Det spelades en match under söndagen i Rom som skulle visa om Lazio skulle klara av att fortsätta sin trend med matcher utan förlust. Även en match som skulle visa om det håller hela vägen i kaklet för det ljusblåa Romlaget.

Och det började riktigt bra. Redan i den 4e  matchminuten så skulle det första målt komma, tillskrivet Il capitano och levereratav Cavanda.  Efter en riktigt bra löpduell från Cavanda och ett inspel på en touch så kunde Stefanno Mauridyka upp i mitten och trycka in 1-0. Detvar ett mål som i mångt och mycket skulle spegla matchen då det visade sig bli en aningen ensidig första halvlek, sett till målfabrikationen.

I det stora hela så var det en jämn match där det var två lag som gillar atthålla bollen och utnyttja sitt tålamod och eventuell otålighet hos motståndarna.

I den 31a minuten så var det så dags för "den evige boxspelaren" Miroslav Klose att göra ett avtryck i matchen. Detta genom att, återigen ett bra inspel från Cavanda, tycka dit pannan och 2-0 var inslaget på resultattavlan. I den 38e minuten så skulle dessvärre glädjeämnena få sig en törn. Då Stefan de Vrij blev liggande och sedemerra tvingades till ett byte mot Diego Novaretti.

Men smilbanden skulle få dras på igen när Antonio Candreva, allt som så ofta, avlossat ett magnifikt skott rakt in i krysset. Det är helt klart inget fel på den högerfóten när han bara vill. 3-0 och assist till Lucas Biglia. 3-0 var alltså resultatet i halvtid,något som inte var helt rättvist sett till statistiken i matchen men Lazio hade idag förmågan att sätta sina chanser vilket inte gällde för Empoli, som stod emot i spelet på ett relativt bra sätt. Kan även tilläggas att Etrit Berisha gjorde sitt för att hålla sin nolla intakt.

I den andra halvleken så skulle det bli lite mer sisodär med chanser och mål. Í den 53e minuten så var det dags för allas vår gunstling Felipe Anderson att forsätta sin "poängkavalkad". Efter att ha blivit fint framspelad av Klose sån var det bara för Anderson att sätta dit bredsidan så var 4-0 ett faktum. Undertecknad hoppas verkligen att han väljer att stanna i Lazio under nästa säsong då han kan bli otrolig viktigt under ett "eventuellt" Champions League spel.

Efter detta så mattades matchen av allt mer och istället för mål så blev det dubbla varningar på Diego Novaretti, vilket blir som alla vet ett rött kort. Detta efter lite dålig tajming och ett relativt hårt beslut av domaren, som trots allt dömer matchen. Men Lazio hade inga större bekymmer med att stänga matchen och det resulterade i 3 poäng och ny placering somm tabelltvå, före Roma!.