2021-01-06 15:00

Lazio - Fiorentina
2 - 1

Lazio Fiorentina 2-1

Lazio vinner mot Fiorentina 2-1 hemma på Olimpico efter mål av Caicedo och Immobile.

Årets första hemmamatch slutar med seger för Lazio som i eftermiddags lyckades ta hem 3 poäng mot Fiorentina. Som man många gånger sett under säsongen lyckades inte Lazio hålla nollan och slutminuterna blev onödigt dramatiska.

Matchen i kort

Under morgonen dök det upp information om att Immobile skulle vilas, och Pereira skulle starta på topp tilsammans med Caicedo. Immobile startade dock istället för före detta Manchester United spelaren. Strakosha var återigen tillbaka i mål efter att ha lämnat sin plats till Reina de senaste månaderna. Leiva var avstängd och ersattes av Escalante.

Fiorentina börjar matchen betydligt bättre, det är dock Lazio som tar ledningen efter drygt 5 minuter tack vare Caicedo som är snabb att vända och trycka in ledningsmålet från nära håll. Caicedo kysser klubbmärket efter målet och bjuder på en liten dans som målgest. Immobile utökar till 2-0 men målet godkänns ej efter en VAR granskning på grund av offside på själva Immobile. Lazio lyckas hålla nollan första halvleken, något man inte är van vid att se denna säsong.

Med en kvart kvar av andra halvleken gör Immobile 2-0 i samband med en hörna, där han står o lurar på andra stolpen och trycker in 2-0 målet säkert.

Strakosha, Radu och Patric kunde inte låta bli att försöka skapa onödig dramatik, först i samband med en för kort passning till Strakosha som gjorde livet svårt för målvakten när han blev pressad av Vlahovic, sedan när Strakoshas passning till Radu resulterade i tappad boll och straff Fiorentina. Vlahovic satte säkert straffe, och trots 5 minuter tilläggstid kunde Lazio sta emot och säkra en viktig seger.