3 - 1

Lazio - Genoa 3-1

Ett riktigt bra Lazio eller ett uselt Genoa? Ja det är svårt att svara på och ännu mindre bryr jag mig! Spelare går från klarhet till klarhet och det känns bara riktigt bra att få vinna! (även lite mercato)

Matchen

Det var en vaklande inledning på matchen där jag nog inte var ensam om att bli lite orolig, men från den 20e minuten och framåt började Biancocelesti ta över mer och mer av spelet och även om Zaccagni skulle gjort mål redan tidigare i ett läge där Ciro aldrig hade missat så kom 1-0  i den 36e matchminuten efter en riskabel passning hemmåt av Paolo Ghiglione uppföljt av ett riktigt bra förarbete av Felipe Anderson och ett klinisk avslut i den italienska landslagmålvakten Salvatore Sirigu's vänstra hörn från Pedro. Annars var det en händelsefattig första halvlek där Lazio hade två skott på mål Genoa hade inte ett enda.

Andra halvek startade Lazio lite avvaktande och lät Genoa ta över bollinnehavet men femton minuter in i andra halvlek och fyra Genoa byten senare så hade Lazio tagit över såväl bollinnehavet som komandot i matchen. Dom himmelsblå tryckte på och efter mer och mer flyttrykten gällande Luis Alberto så behövde Sarri plocka in honom om vi ska få några pengar för honom och som han va på spelhumör! Alberto byttes in i den 63e minuten och fyra minuter senare slår han en riktigt bra hörna mot första stolpen som en omarkerad Acerbi är precis för sen på. I den 75e minuten så slår han nästan en identisk hård hörna som Acerbi ännu en gång omarkerad enkelt kan skarva in i Sirigu's bortre hörn.
Bara fem minuter senare så slår samma Luis Alberto som inte tar en plats i Sarri's startelva en perfekt wolleypassning som frispelar Zaccagni som går på eget avslut (där han nog borde spelat Pedro) men det är ett bra avslut och Zaccagni gör mål för andra matchen i rad. I den 86e minuten gör Genoa ett tröstmål från nära höll av Filippo Melegoni där det ser ut som den byter lite riktning på Lucas Leiva's fot, oavsett så kan man inte lasta Strakosha för sitt ingripande utan han gör allting rätt i matchen och idag hade han inte mycket att göra men förra matchen mot Sassuolo så höll han ner siffrorna till 2-1.

Att ta med sig då från kvällen

Att Mattia Zaccagni på dom tre senaste liga matcherna gjort två mål och två assist och går verkligen från klarhet till klarhet! Men Zaccagni, jag räknar med att du läser detta, du måste sluta med den målgesten! Vi tar också med stor glädje med oss att det fördmodligen var sista gången vi såg Muriqi bytas in för SS Lazio, tänk er då att Zaccagni som är lika gammal som Muriqi kostade €8m jämfört med som vi alla hört så många gånger Tare's kap från Fenerbache kostade €19.92m.
Men tyvärr så ser det också ut som det var sista gången vi såg Luis Alberto i Lazio tröjan vilket såklart är tråkigt men han är våran tredje bäst betalda spelare och vi behöver frigöra löneutrymme,
det har ryktas friskt om att LA ska lämna men också om att han är besviken på klubbledningen/Sarri och det kan man ju förstå att Spanjoren är då han står på två mål och sex assist vilket är lika många poäng som Nikola Barella i Inter som står på ett mål och sju assist (Barella toppar assist ligan) men där Barella står på betydligt fler både starter samt minuter än Luis Alberto och dessutom spelar för dom regerande mästarna som leder serien.
Maurizio Sarri förlängde i veckan sitt kontrakt med ytterligare två år och jag tror inte han skulle göra det såvida inte Lotito lovat honom att det kommer hända saker i Januari OCH sommarfönstren.

Vidare konstaterar jag att Andrij Sjevtjenko fått sämsta möjliga start som tränare i Genoa med 6 förluster och endast 2 gjorda mål på sina 6 första matcher, vilket inte hänt en tränare i Serie A sedan 1994, du skulle nog valt att bli politiker i Ukraina...

Där fick du för alla gånger du sänkte oss Sjevo!!