Lagbanner
2020-02-05 20:45

Lazio - Hellas Verona
0 - 0

Lazio - Hellas Verona: 0-0

Ville sig inte riktigt idag och matchen gick i den riktning som Hellas ville. Två tappade poäng vilket ökar antalet “tappade poäng” den här säsongen till 8 (i mina ögon), har dock möjligtvis kompenserat för det med alla stopptidsmål?

Vi kan stå här och snacka om olika spelares prestationer och sätta betyg, men är det egentligen relevant? Detta Lazio är något vi aldrig riktigt har sett förut och det som skiljer detta lag från föregående säsonger är att man ges garantier i prestationerna av spelarna. Visst kan man snacka om att vissa inte riktigt presterar i någon enstaka match här och där, men det är inte riktigt relevant för de presterar ändå på en ganska jämn nivå i jämförelse mot vad de är kapabla till. 

Som många pekar ut så gjorde de sitt bästa idag och då kan man inte begära mer av dem. Gör man det så kommer man förbli besviken, besvikelsen från förra säsongen kom från att man visste att spelarna och Inzaghi kunde bättre. Viktiga nu är att man sällan ser misstag, prestationer och beslut som kostar oss matcher och är oproportionerligt dålig i jämförelse med spelarens egenskaper.

Det är därför jag kan inte riktigt se oss förlora på hemmaplan (och nu kommer vi säkert gå och förlora bara för det) och tror mycket har med defensiven att göra. De verkar veta ungefär vilka lägen som går in eller inte och har nog ett extremt förtroende till Strakosha. När Faraoni får det där läget vet man att det inte blir mål och samma med Velosos inlägg i första halvlek. Tror de utsatte sig själva för så många liknande lägen tidigare att man vet ungefär vad som krävs för att klara sig undan.

Vad är problemet då? Anfallet.

Det är för dåligt att typ varenda lag i ligan har en bredare anfallsuppsättning än oss och ska som sagt inte krävas att man går för någon på deadline day. Vi har ju uppenbarligen inte truppen för att slåss på alla fronter och måste kunna utmana på lång sikt. Jag kollar inte upp i tabellen, utan ner.

Matchen:

Spelare som stack ut, med MOTM (Man of the match)

Lazio: Strakosha, Leiva, Milinkovic och Luis Alberto

Hellas Verona: De Silvestri, Rrahmani, Faraoni och Lazovic

MOTM: Strakosha: Vi har mycket att tacka han för.

Domarinsatsen: Stundtals horribel, annars kanske inte så dålig som människor måla ut den. Knappt godkänd om ens det.

Höjdpunkten: Inramningen och folket på plats en Onsdagskväll

Snackis: Lotito och Tare

Yosef Al Hassan2020-02-05 23:59:39
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party