Lagbanner
2020-10-04 15:00

Lazio - Inter
1 - 1

Lazio - Inter 1-1: Ett Lazio med två ansikten

Lazio - Inter 1-1: Ett Lazio med två ansikten

Jag skrev innan matchen att seger var ett måste, nu i efterhand är jag tämligen nöjd med ett kryss. Lazio passade på att visa upp sig från sin bästa och sin värsta sida i en extremt konstig match.

På förhand fanns det många utpekade fallgropar för Lazio att fastna i - och visst körde man fast ett par gånger. När laget också såg ut att verkligen sitta fast, utan att se ljuset i tunneln så var det som att Acerbi och Sergej bestämde sig för att gå ut i mörkret och montera ihop en sorts fyrhjulsdrift på maskineriet Lazio som gjorde att man lätt som en plätt tog sig ur gropen och började mata på mot ett Inter som nu helt bytte skepnad.

Men vi kan ju skruva tillbaka tiden lite. Simone Inzaghi hade inför den här matchen valt att satsa på en halvskadad Radu som dessutom entrade Olimpico tejpad om ena låret. Ett högt spel som skulle visa sig bli misslyckat relativt omgående. I en löpduell slog trotjänaren till synes upp skadan och tvingades till ett byte. In kom Bastos som genast spände blicken i Lukaku och verkade göra det till sitt kall, att gå in i hårda dueller med belgaren. Detta höll i runt en halvtimme sedan tvingades även Bastos utgå efter en av dessa dueller, precis innan halvtid. 

Lazio försvarskris blev nu än djupare. Då både Luiz Felipe och Denis Vavro saknades sedan innan. 

Första halvlek hade annars präglats av att Lazio startade bäst och hade ett par fina lägen genom bland annat Manuel Lazzari och Luis Alberto. Dock skavde samma problem som mot Atalanta - laget kunde inte förvalta sina chanser. Inter växte in i matchen och nyförvärvet Arturo Vidal var så där äcklig och jävlig som man minns honom från tiden i Juventus. Likt en bläckfisk började han suga in förlupna bollar på mittfältet och han gjorde livet surt för flertalet Laziospelare. Säga vad man vill om chilienaren men ack så nyttig han kommer bli för Inter den här säsongen. 

Inter tog även ledningen med 1-0 genom Lautaro Martinez efter en tilltrasslad situation. Thomas Strakosha i Laziomålet hann inte ner tillräckligt snabbt och bollen gick retfullt enkelt i mål. Strakosha har inte startat säsongen tillfredställande och man kan knappt erinra sig om en endaste räddning han stått för dom två senaste matcherna. Han har också problem med att sätta igång spelet snabbt och flertalet kontringar uteblev till synes på grund av detta.

Lazio kom ut till den andra halvleken i princip som man avslutade den första. Man tog sig knappt över mittplan och Inter hade ett stadigt grepp om tillställningen. När Inter hade som mest grepp och det såg ut som att Lazio återgick till vad man var under sommaren så klev firma Acerbi och Sergej in i handlingarna. Den förstnämnda drog iväg ett fruktansvärt inlägg från vänster som Sergej nickade precis som man ska - ner i backen för att göra det så svårt som möjligt för målvakten. Kvitterat på tavlan till 1-1 och nu var det Inters tur att gå in i dvala medan Lazio tog över matchen fullkomligt. 

Värt att notera var nu också att både ovan nämnde Bastos men även Marusic hade fått utgå skadade (suprise) och ersatts av Marco Parolo i backlinjen och nyförvärvet Mohamed Fares till vänster. Just Fares imponerades jag lite av, kanske inte för att han bidrog på planen - där var han rätt medioker och slog bland annat bort en fin möjlighet med ett misslyckat inlägg. Nej, men det faktum att han oväntat fick hoppa in, ställas man mot man mot en av världens snabbaste spelare i Hakimi utan varken träningsmatcher eller en normal försäsong i benen. Han redde ut det och redan i och med det var han en uppgradering från spanjoren Jony som bokstavligt talat - skulle blivit överkörd av Hakimi.

Om Inter fick sig en kalldusch i en för dom bra period så fick nu också Lazio sin beskärda del av det. Vidal tacklade Immobile bakifrån som stapplade lite och ramlade ihop. Vidal går sedermera fram till den liggande Immobile och puttar honom på sidan och Immobile svarar instinktivt med att svepa med sin arm för att få bort Vidals händer men denna rörelse med handen träffar Vidal över ansiktet och chilienaren ödslade ingen tid utan la sig ner i tillsynes - en oerhörd smärta. Domaren visar omedelbart det röda kortet till Immobile medan Vidal gladeligen tar emot sitt gula. Så momentumet tillbaka till Inter och Lazio decimerat till 10-man. 

Inter lyckas vaska fram en stolpträff genom Brozovic under perioden i numerärt överläge innan Patric till synes inpirerats av Vidal - otroligt nog lyckas han provocera fram en hand mot ansiktet utdelad av Inters Sensi och sedan föll spanjoren likt Vidal till marken som att någon slagit honom med en kofot över ansiktet. Domaren tvekade inte utan upprepade precis samma procedur som i fallet Immobile/Vidal. Kvitterat här också.

Matchen slutar 1-1 och vi får vara nöjda med resultatet. 

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-10-05 08:49:52
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party