Lazio - Inter
2 - 1

Lazio Inter 2-1 : Lazio is on fire!

Lazio vinner 2-1 mot Inter inför en fullsatt Olimpico.

Lazio kommer till matchen utan skadade Lulic. Inzaghi väljer att starta med Marusic till höger, och Jony får agera på vänsterkanten istället för Lulic. Caicedo startar tillsammans med Ciro. Inter kommer till matchen utan skadade Sensi, Gagliardini och Esposito. Lautaro är tillbaka efter avstägningen, och Eriksen startar på bänken liksom Sanchez. Matchbilden i första halvlek är som förväntad. Inter föredrar att backa och invänta Lazios anfall, för att försöka anfalla och vara farliga på kontring. Lazio å andra sidan vill föra spelet och bygga upp spelet från målvakten. Första 45 minuter är mycket jämn och bjuder inte på några större uppenbara målchaser, men Inter lyckas ta ledningen i 44:e minuten på kontring med Young som trycker in en retur från Strakosha efter ett hårt skott av Candreva. Tugnt läge för Lazio som ligger under med 1-0 vid halvtid. Matchbilden i andra halvlek skulle kunna passa Inter som handen i handsken. Ligga lågt, vänta på Lazios anfall och hugga på kontring. Det går dock inte många minuter innan Lazio får en straff efter en knuff av de Vrij(!) på Immobile. Ciro sätter straffen säkert. Lazio fortsätter att trycka på med Curva Nord i ryggen. I samband med en hörna i 69:e minuten misslyckas Inter med att rensa bollen som kommer till Milinkovic som placerar den i bortre stolpen med vänstern. Lazio har vänt underläget. Conte skickar in Eriksen och sedan Sanchez, och Lazio har med Immobile chansen att döda matchen men Padelli gör en superfin räddning. Lazio och alla laziali får lida i 5 minuter innan Rocchi blåser av matchen.

LAZIO (3-5-2): Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Marusic, Milinkovic-Savic, Leiva (80:e Cataldi), Luis Alberto, Jony (63:e Lazzari); Immobile, Caicedo (63:e Correa).
INTER (3-5-2): Padelli; Godin (86:e Sanchez), de Vrij, Skriniar; Candreva (76:e Moses), Vecino, Brozovic  (77:e Eriksen), Barella, Young; Lukaku, Lautaro
Mål: 44′:e Young, 50:e Immobile, 69:e Milinkovic-Savic.
Varningar: 48′:e De Vrij, 51:a  Lucas Leiva, 58:e Luiz Felipe, 79:e Godin, 90:e Lazzari, 94:e Milinkovic Savic

Bäst i Lazio
Vid sådana tillfällen går det knappt att plocka några enstaka spelare som bäst, man vill ju lyfta hela laget. Men en extra liten guldstjärna är Acerbi och SMS värda.

Acerbi gör en toppen match. En av de bästa matcherna för säsongen. Ett enda misstag, när Candreva lurar honom i första halvlek. Han är som fastklistrad på Lukaku, som har nästintill aldrig mörjligheten att vända sig mot målet. Acerbi är överallt, styr försvarslinjen och räddningen på Lukaku i slutminuterna är värd guld. Kung.

Sergej Milinkovic-Savic är matchens lirare. Ribban han träffar i första halvlek darrar fotfarande, och leder tankarna till stolpen han träffade mot Inter (!) två säsongen sedan. Han är i princip alltid i Inters straffområde, är avgörande när Lazio får straff och ger sedan Lazio ledningen dryga kvarten senare. Efter det har Milinkovic lekstuga. Jag tänker på när han t.ex. lobbar bollen över Eriksen, sedan Barella och sedan tar ned bollen med knäet. Efter Juventus straffar han Inter också. Monster.