Sävstaås IP, 2021-02-19 19:00

Bollnäs - Vänersborg
2 - 4

Lazio - Inter

Matchen som spelades under söndagskvällen i Rom kunde blivit en avgörande match i matchen om andraplatsen i tabellen. Det skulle visa sig vara en match där "släkten är värst"- scenariot präglade matchen, rakt igenom.

Inför matchen så stod det klart att Lazio, vid vinst, skulle gå om Roma och ta tillbaka andraplatsen i tabellen. Detta efter att Roma förlorat mot Milan med 2-1 under Lördagen. Det var helt enkelt en helg där det var Rom mot Milano på pappret. Ett slag som Milano skulle vinna med samma resultat flera gånger om.

Lazio inledde piggt och gjorde redan i den åttonde minuten mål genom Antonio Candreva, assisterad av Felipe Anderson. Candreva spelade Anderson i djupet och Anderson satte bollen snett inåt bakåt till Candreva som la in bollen. Det ska dock nämnas att Handanovic var på bollen men förmådde inte att hålla den ute ur nätmaskorna.

I den 24:e minuten skulle matchens första bakslag, ur Lazios syn, komma när Mauricio fick syna det rödakortet efter att ha dragit ner en "frispelad" Palacio. Det var ett väldigt hårt dömt kort. Den efterföljande frisparken togs om hand av Hernanes, som vi alla vet har en ordentlig bössa. Dock ställde Hernanes upp sig för att skjuta med vänstern. Ett, inte lika magnifikt, skott tog sig genom klungan av spelare framför målet och in i Marchettis högra hörn. Ett mål där det verkade som att Marchetti i alla fall ansåg att det var för mycket knuffandes i muren från Inter-spelare. Efter målet så firade Hernanes med sin pattenterade volt, något som kan anses som okänsligt, mot sitt gamla lag.

Det stod 1-1 i halvtid och matchen fördes helt klart av bortalaget som hade mer boll och fler avslut. Ett inter som slåss för att nå Europa nästa till säsong. Inför den andra halvleken genomförde Inter ett byte när man tog in Lukas Pdolski mot Freddy Guarin.

Kvarten in i den andra halvleken så skulle Lazio återigen få syna det röda kortet. I detta fall så var det Marchetti som fick det. Återigen ett väldigt hårt dömt kort då den aktion Marchetti genomför är hans enda möjlighet till att ta bollen. Men det blev ett direkt rött kort och straff för Inter. en straff som Mauro Icardi skulle lägga men där en inbytt Etrit Berisha räddade. och det var fortfarande 1-1.

Men 1-2 skulle komma. i den 83:e minuten så skulle bollen gå från Inters backlinje till Lazios på 2 sekunder men den skulle rinna förbi Lazio försvaret och hamna hos, vem annars, Hernanes. När avslutet kom, chansade Berisha ett håll och Hernanes sköt åt det andra. Och därmed var matchen stäng, 1-2, 9 man mot 11.

Det verkar som om att Derby della capitale kan stå för mycket i den näst sista omgången av årets Serie A. Magkänslan säger dock klart att den blir en blå flagga som kommer att höjas över Roms gator den 24:e Maj.