Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-11-20 18:00

Lazio - Juventus
0 - 2

Lazio - Juventus 0-2

Lazio - Juventus 0-2

Det blev smärtsamt tydligt att vi behöver förstärkningar på flera positioner ikväll.


Benvenuto nella Storia
Strax före avspark hyllade Lazio sin främste målskytt genom tiderna, våran kung Ciro hade innan uppehållet slagit det gamla målrekordet utav Silvio Piola när han gjorde sitt 160:e mål för Lazio.  När Curva Nord sedan vecklade ut en enorm OH-banderoll föreställande Ciro följt utav texten  “Benvenuto nella storia” (Välkommen till historien) samtidigt som hela Olimpico sjöng hans namn så var det en gråtande skyttekung som tog emot hyllningarna.

Matchen
Matchen i korthet var en väldigt sömnig tillställning som inte bjöd på mycket underhållning, efter drygt tjugo spelade minuter så står Danilo Cataldi för en onödig glidtackling på en felvänd Morata men missar bollen och efter en extremt kort VAR-koll blåser Marco Di Bello en korrekt straff till bortalaget som Bonucci trycker in, Reina går åt rätt håll men är chanslös. Efter det så har Lazio ett enormt bollinnehav men vi kommer inte till någonting.
Andra halvlek såg ut ungefär ut som slutet på första, vi har bollinnehavet men vi kommer ingenstans. Pedro är den som försöker och droppar djupt ner och hämtar boll men i sista tredjedelen är vi helt neutraliserade och Pedro som i Immobiles skadefrånvaro får spela centralt på topp blir inget hot som han visat senaste tiden på sin vänsterkant. Med cirka tio minuter kvar av matchen gör sedan Reina en TOTALT feltajmad utrusning och Cheisa rundar honom, något som han sen försöker rädda och sparkar omkull samma Chiesa bakifrån och Juventus får nu sin andra korrekta (det kan inte hänt ofta?!) straff och Bonucci överlistar Reina även denna gång.

Reflektioner efter matchen 

Det var egentligen en typisk italiensk 0-0 match där inget av lagen egentligen är intresserade utav att spela fotboll denna kvällen. Jag tycker att nästan alla våra spelare underpresterar och jag tycker inte Juventus imponerar överhuvudtaget men när dom får 0-1 och bara kan avvakta och våra inhoppare heter Muriqi eller Toma Basic så kan vi inte heller förvänta oss någonting. Vi har en startelva och om två spelare saknas så ser vi ut som ett B-lag. Idag saknades Adam Marusic och Ciro Immobile då startade Sarri med Zaccagni på topp och flyttade in Pedro i mitten men då visste inte längre Felipe Anderson hur han skulle spela. Felipe som jag varit extremt imponerad utav denna säsong med sitt en mot en spel var helt osynlig hela matchen. Luis Alberto fortsätter se vilsen ut och kaptenen för kvällen Sergej har ingen att skapa magi med dom stunder han försöker.
Reina håller inte som första målvakt utan i Januarifönstret måste en ny målvakt och två eller tre riktiga truppspelare komma om vi ska ha chans på CL platserna i år för man kan inte förvänta sig att samma spelare ska slå Inter med stora siffror eller vinna Derby della Capitale om och om igen, våra JO-JO- resultat beror helt och hållet på våran trupptunnhet!  HÖR DU MIG CLAUDIO LOTITO?!

Europa Leauge

Nu på torsdag väntar Lokomotiv Moskva borta där spelarna bara måste ta sig samman och vinna så vi kan ta gruppsegern hemma mot galatasaray i sista matchen för ovan nämnda Lotito lär ju inte öppna sin egen plånbok.

Johan Norén2021-11-21 10:28:19

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party