MCH Arena, 2021-04-22 20:15

Midtjylland - FC Köpenhamn
4 - 1

Lazio Juventus 1-2..bitter förlust

Lazio förlorade igår finalen mot Juventus med 1-2 efter förlängning. Radu, Chiellini och Matri målskyttarna. Djordjevic träffar stolpen två gånger med samma skott.

Ber om ursäkt om rapporten kommer så sent dagen efter matchen, men redaktionen fick ett litet problem igår.

Det blev ingen vinst igår för Lazio. Istället tar Juventus hem sitt tionde Coppa Italia 20 år efter det nionde. Matchen bjöd inte på så många målchanser, men Juventus var bra och hade tur att förvandla båda chanserna man fick. Biancocelesti gav dock allt de hade på plan och hyllades efter matchen av Curva Nord.

Matchen hinner knappt starta och Lazio gör 1-0 med Radu efter en fin frispark av Cataldi. Radu nickar in snyggt bollen bakom Storari som nuddar bollen men lyckas inte styra den utanför. Det kändes lite för bra för att vara sant, och det visade sig också vara det. Efter knappt 5 minuter kvitterade Juventus med Chiellini. Pirlo slår en frispark som nickas från andra stolpen vidare i mitten där Chiellini med både tur och skicklighet styr snyggt in bakom Berisha, som såg lite osäker i sistuationen.

Matchen förs av Juventus som är dock aldrig farliga. Lazio är å andra sidan farliga när de kontrar och har två fina chanser att näta. Parolos skott hamnar dock bara några decimeter utanför målet, och sedan har Cataldi en fin chans från 17 meter. Hans skott är dock centralt och Juventus målvakt har ingen problem att rädda det.

Andra halvlek bjuder inte på mycket. Båda lagen är rädda för att en miss kan avgöra finalen och inga riktiga chanser skapas. Den ända riktiga chanser skapas av Juve med Matri som får en lång boll som han lyckas styra in elegant vid bortre stolpen. Faverani vinkar dock för offside, och beslutet såg ut att vara rätt. Efter 90 minuter är resultatet fortfarande 1-1, och det kommer att krävas förlängningar för att avgöra matchen.

I pausen ser spelarna ganska trötta ut, framför allt spelarna i Lazio, och att spela ett derby som kommer att avgöra hela säsongen efter 4 dagar gör inte sakerna bättre. Bara 3 minuter inne i första förlängningen händer det nånitng som man knappast se på en fotbollsplan. Djordjevic får en boll cirka 25 meter utanför straffområdet, han är vänd med ryggen mot målet men lyckas vända sig och dra till ett fint skott som träffar Storaris vänstra stolpe och dansar över hela målet till den andra stolpen. Stolpe stolpe. Otroligt! Och det som inte får hända hände knappt 3 minuter efter. Långboll till Matri som skjuter på en täckande Mauricio, studs tillbaka till Matri som då skjuter in ledningsmålet. Berisha hinner ner men lyckas inte styra ut bollen tyvärr. Målet sågar benen på Lazio som inte lyckas skapa en till chans under andra förlängningstiden och är tvungna att se Juventus ta hem coppan på egen plan.

En sak som uppmärksammades under dagen är Ledesmas agerande när han ser Cataldi ( romano och laziale ) helt förstörd efter domaren slutsignal. Han går fram till honom och kramar han som en pappa gör med sin egna son. Imorse skrev han på sin facebook att han inte brukar prata ofta men att han kände för det idag. Han skriver en status i vilken han hyllar Cataldi och säger att han är en stor spelare och att han önskar kunna se honom med la fascia på sig.

Laget hyllades också av hela Olimpico efter matchen. Länge sen man såg tifosi och lag så nära varandra, och det värmer en. Pioli uttalade sig efter matchen och sa att laget förtjänar Champions League, och att han tyckte laget gjorde en fin insats men att man ibland behöver tur för att vinna, vilket Lazio inte hade igår.

Om man nu ska ta fram tre bästa, skulle jag personligen välja ut De Vrij, Basta och Parolo. De Vrij visar återigen att han måste vara en av världens bsta mittbackar. Han är elegant och säker med bollen. Dessutom vågar han i två situationer på sig nånting som en försvarare inte brukar göra. Först en klack, sedan en snurrfint. Parolo är en riktig krigare och dessutom mycket farlig, inte minst med långskott. Basta är trygg i sitt spel, både offensivt och defensivt. Han är överallt på den högra kanten och det är svårt att komma förbi honom.

Derby väntar på måndag, det är inte bra att ha för många positiva chanser men jag tror verkligen på en vinst. Laget förtjänar det och spelar Lazio som igår och visar hjärta som igår är jag säker på att vi kommer att ta hem 3 poäng.