Lagbanner
2019-12-07 20:45

Lazio - Juventus
3 - 1

Lazio - Juventus 3-1





För första gången i mitt liv gick jag runt och drömde om all sätt den här matchen kunde sluta 5 dagar innan matchstart samtidigt som jag inte ville säga något då det är lätt att vara vidskeplig med detta Lazio.

Antingen skulle vi förlora 2-1 efter att ha tagit ledningen eller med 2- eller 3-0 när gubbar inte pallar trycket. Såg inte det här hända.

Det hjälpte inte att se hur pass mycket Rom kokade innan matchen med tanke på att Lazio ofta kan göra det dåligt med pressen på sig, en trend man ändå har vänt lite i och med vinsten nu och mot Atalanta förra säsongen, men verkligen inte övertygat någon på bortaplan än och är på riktigt rädd nu innan matchen mot Cagliari. Det är ett nytt Lazio man får se på många vis, överambitiösa på sociala medier och pratar om CL som om att det vore en självklarhet.

Det känns som om att spelarna har fått CL repeterat till sig så många gånger att de verkligen börjar tro på det mer än att det är ett överambitiöst mål man kanske når med rätt förutsättningar.

Om det fanns en chans att ta sig in i scudettoracet så var det nu och varför inte sikta mot stjärnorna och landa på månen istället för att sikta mot något som enbart CL? Förra säsongen tog vi inte våra chanser att ta vara på alla ostabila lag i jakten på CL och inte heller säsongen innan när det kom att ta sig förbi ett mindre imponerande Salzburg för att senare förmodligen ha spelat ett Marseille i semi. Man lyckades aldrig heller säkra någon CL-plats med alla onödiga poängtapp mot Genoa och Crotone m.m. Inter imponerar inte någon just nu och speciellt inte när en Lazaro, som utan tvekan är sämre än Lazios slagpåse Marusic, spelar tillsammans med några andra (all respekt till de, det är inga dåliga spelare, men inga i titelvinnarna.) samt att Juve, Napoli, Atalanta och Cagliari kan få det extremt svårt. Roma har också levt på mycket tur mot både Lazio och Inter nu även om man spelar bra. Vi själv har även kommit undan med mycket mot Milan, Viola och Sassuolo, men är enligt mig bäst då i varje enskild match är favoriter.

Tror spelarna vill bevisa att man är mer än dessa konstanta missräknarna.

Matchen drar igång och för typ första gången är detta Lazio inte riktigt igång från start. Juve spelar den bästa halvleken jag personligen har sett från dem och Sarribollen var ett faktum, Ronaldo målar och jag får flashbacks till alla Intermatcher över åren. Rena rama antiklimaxet trodde jag att detta skulle bli och speciellt med tanke på inramningen. Målet väcker ett liv jag inte trodde jag skulle få se och Immobiles filmning är starten på en ganska okej upphämtning trots all hjärta och det slutar i att Luis serverar Luiz som ser lika tårögd ut som fansen på läktaren i firandet av målet. Firanden inte någonsin blir trött på att se.

Andra halvlek drar igång och inte mycket händer. Cuadrado tacklar Lazzari från ingenstans och domaren ger ett gult kort som de även gav Medel förut… Det blir rött efter VAR och när Savic gör mål firar jag inte ens. Det går inte mot Juve och när Immobile får straffreturen så vet jag att han kommer missa trots läget. Ödet ville sig inte och jag väntade in kvitteringsmålet. Resten är förhoppningsvis historia...

Spelarbetyg:

Strakosha, 7.0: Fantastisk.

Luiz Felipe, 7.5: Får gärna vara starten på något stort.

Acerbi, 7.0: Ligger rätt hela tiden och har därför inte mycket att göra. Exploderar ibland i båda riktningarna och gör det med hjärta.

Radu, 6.5:  Likt Acerbi så står han förvånansvärt alltid rätt nu när han är mindre aggressiv.

Lazzari, 7.0: Vilken värvning. Varför är han inte i landslaget?

Milinkovic, 7.5: Bäst på plan, bevisade sitt värde.

Leiva, 6.5: Exakt samma beskrivning som på Acerbi och Radu.

Luis Alberto, 6.5: Inte speciellt bra men sistapassningarna är galna. Har säkert slagit några assistrekord nu. Tror han har gjort fler assist nu än förra säsongens assistkung.

Lulic, 6.5: Man kan säga att han saknar kvalitet och försöka att ersätta han allt man kan, men man kommer alltid att komma tillbaka till han.

Correa, 7.0: Skapar så oerhört mycket.

Immobile, 7.0: Hade fått samma betyg vid ett mål. Skapar mycket.

Inhoppare:

Parolo, 6.5: Bra taktiskt.

Cataldi, 6.5: Bra taktiskt.

Caicedo - : Tar bort all vikt man hade på bröstet.

Tränare:

Inzaghi 7.5: Får äntligen hål på Sarri och gav oss en natt man aldrig kommer glömma. Vet inte vad han gör med spelarna för att tagga till de och har byggt en stark grupp. Sjukt att det snackades om avgå.

Matchens höjdpunkt:

Inte mycket med artikeln att göra men domarinsatsen var i nivå med domarna i EL... 

Matchens snackis:

Vad händer nu. Historiskt sätt går vi nu och förlorar mot Cagliari?

MOTM:

Lazio: Milinkovic

Juve: Dybala, snart på Messis nivå tror jag.

Yosef Al Hassan2019-12-08 12:35:06
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party