2019-11-10 15:00

Lazio - Lecce
4 - 2

Lazio Lecce 4-2:VAR, straffar och en tredje plats i tabellen

Lecce gästade Olimpico igår när biancocelesti tog hem den fjärde raka segern tack vare målen av Correa (x 2), SMS och Ciro Immobile.

Lazio och Lecce bjuder på en rolig och spännande match på Olimpico. Det kan inte annat än att bli en rolig match när två lag som anfaller bra och försvarar mindre bra möts. Lazio tar ledningen med Correa, och fortsätter att anfalla och pressa ner Lecce. Trots ett bra tryck och flera chanser kvitterar Lecce via Lapadula i samband med en fast situation. I andra halvleken tar Lazio ledningen med Milinkovic Savic, och kort därefter får Lecce en billig straff efter en "kontakt" mellan Mancosu och just Milinkovic. Babacar tar straffen men missar, Lapadula sätter dit returen men målet blir bortdömt på grund av att Lapadula sprungit in för tidigt. Med en kvart kvar får Lazio en straff, som Ciro sätter säkert. Det blir mål nummer 14 på 12 matcher för Lazios anfallare. Galna siffror. Knappt 2 minuter senare gör Correa sitt andra mål för matchen och resultatet skrivs till 4-1. Lecce ger dock inte upp, reducerar till 4-2 med La Mantia och Strakosha är tvungen att göra ett par fina räddningar för att inte Lecce ska reducera ytterligare.

LAZIO-LECCE 4-2 (1-1)
Lazio (3-5-2): Strakosha; Patric (27′ st Bastos), Luiz Felipe, Acerbi; Lazzari, Milinkovic-Savic, Leiva (6′ st Cataldi), Luis Alberto, Lulic; Immobile, Correa (41′ st Berisha). All.: Inzaghi
Lecce (4-3-1-2): Gabriel; Meccariello (41′ st Rispoli), Lucioni, Rossettini, Calderoni; Majer (25′ st Shakhov), Tachtsidis, Petriccione; Mancosu; Lapadula, Babacar (28′ st La Mantia). All.: Liverani
Domare: Manganiello
Mål: 30:e Correa, 40:e Lapadula, 62:a Milinkovic-Savic, 78:e Immobile, 80:e Correa, 85:e La Mantia
Varningar: Leiva, Immobile, Mancosu, Lapadula, Lucioni

Spelarbetyg
Strakosha 7: Strakosha har utvecklats mycket på några år. Han står dock ofta kvar på linjen och gör försvaret osäkert när det kommer långa/höga inlägg, det är något han får jobba på. Står annars för en fläckfri match, räddar en straff och gör en super räddning på Babacar i början på andra halvleken.

Patric 6,5: Spelar 70 minuter, har meriten att rädda ett skott som skulle blivit mål från Tachsidis.

Felipe 5,5: Bra initativ offensivt, verkar okoncentrerad och förvirrad i försvaret.

Acerbi 6,5: Han får spela vänster-mittback, gör ett bra jobb och serverar en assist till 2-1 målet.

Lazzari 7: Den man skådade igår liknar den Lazzari som spelare i SPAL förra säsongen. Mycket spring, många och fina inlägg.

Savis 7,5: Ger Lazio ledningen efter Lecces kvittering, tjänar straffen som Ciro sätter.

Leiva 6: Tvungen att lämna planen i början av andra halvleken på grund av en känning, gör jobbet bra men verkar inte vara i samma form som förra året.

Cataldi 6,5 (från 52:a) Mycket pressing, spelar generöst och hittar på idéer till Lazios anfall. En spelare som också utvecklats mycket senaste säsonger.

Alberto 6,5: Står för ännu en assists, denna gång till Correa som ger Lazio 1-0 målet. Missar mycket framför målet, men han ser passningsmöjligheter där andra bara ser hinder.

Lulic 6: Mycket grinta och vilja, gör inte mer än det han måste.

Correa 8: Äntligen avgörande, konkret.

Immobile 6,5: Börjar lite off efter att ha tagit emot priset för sina 100 mål i Lazio och för att ha blivit nominerad bästa spelaren i Serie A i oktober. I andra halvleken sätter han säkert straffen och slår en assist till Correa.