Lagbanner
2019-02-26 21:00

Lazio - Milan
0 - 0

Lazio - Milan 0-0: Ineffektiviteten påtaglig

Lazio - Milan 0-0: Ineffektiviteten påtaglig

Så var rond 1 avgjord. Trots ett Lazio som dominerade matchen lyckades man inte få hål på Milan. Räkna med en vidöppen retur men med en liten fördel till Lazio.

Inför matchen hade undertecknad efterfrågat vilja, inställning och kanske för mig själv - lite passion. Jag tycker att laget gav oss ganska mycket av alla dessa önskemål.

Matchen inleddes ganska passivt medan lagen kände på varandra, men ganska snabbt stod det klart att Lazio var det hungrigare laget och man tog över matchbilden successivt. Lucas Leiva, Marco Parolo och Sergej Milinkovic-Savic dominerade mittfältet även om det var en batalj från början mot främst Bakayoko och Kessie. Den senare tvingades utgå efter att Parolo bjudit på en kyss i nedre delen av låret. 

Lazio kom ju in i matchen med skadebekymmer och det var inte förrän sent på eftermiddagen igår det meddelades att Bastos ansågs vara frisk nog att spela. När det gäller Bastos så har den mannen två ansikten på fotbollsplanen. När han kommer in fel i början av matcherna - ja då brukar det hålla i sig hela matchen och rendera ut i att han bjuder på det ena efter det andra till motståndarna. Sedan finns det som sagt en annan sida, som han bjöd på igår, när han kommer rätt in i matchen, ja då håller Bastos en mycket hög klass. Igår var han ständigt före motståndarna till bollen samtidigt som han visade upp ett stort självförtroende när det handlade om att distribuera bollarna. 

Inför matchen var det ju mycket snack om Piatek och jag tror många var livrädda för att få se dom polska glödande fingrarna peka åt alla väderstreck denna afton. Det man inte hade räknat med var hur pass bra Acerbi skulle spela. Han fullkomligen bröt av Piatek på mitten och sedan vek ihop honom, om och om igen, innan han slutligen placerade honom i en tändsticksask och placerade den i bakfickan. 

Den vikarierande mittbacken Patric hade också en bra kväll på jobbet. Trots att Barcelona-produkten saknar en hel del i sitt spel så kan man alltid räkna med inställning och vilja. Dock syntes det flera gånger att rollen är honom ovan. Han begav sig ofta upp på offensiva räder. Jag vet inte hur många gånger jag såg honom överlappa Romulo? Nu höll Lazio tätt bakåt och Patric lyckades undkomma ett rött kort efter en vansinnig tackling på en Milanspelare, vilket betyder att han klarade en match med betyget väl godkänd. 

Trots att Lazio haft en säsong som varit väldigt negativ om man jämför med förra årets så har man stångats i topp bland Europas fotbollsklubbar när det gäller antal skott under matcherna. Igår såg vi troligtvis en glimt av varför klubben placerar sig så högt - eftersom att det avlossades skott från alla möjliga lägen. Kvalitén var dock inte bra, ofta var det rena strumprullarna som nådde en säker Donnarumma i Milan-målet.

Lazio hade även bud på straffsparkar under matchens gång. En livlig Joaquin Correa gjorde livet surt för framförallt Calabria flera gånger på vänsterkanten, efter en räd så lyckades argentinaren ta sig in i straffområdet och till synes få benen undan-svepta av en Milan-försvarare. Domaren viftade avvärjande och någon VAR behövdes tydligen inte heller. 

 Dom bästa lägena hade annars Ciro Immobile som i första halvlek sköt tätt utanför när bollen damp ner framför honom i straffområdet. Italienaren hade även en chipp i stolpen - men om avslutet gått i mål hade det troligtvis dömts bort för offside. 

Både Sergej Milinkovic-Savic och Correa hade också lägen i slutet som inte ville in i målet medan Caicedo ersatte Immobile med cirka 10 minuter kvar av matchen. Han hade ett skott från ett bra läge som dock blockerades av uppoffrande Milan-försvarare.

I sammantaget så var det här ett steg framåt för Lazio, trots att man inte vann matchen. Att hålla nollan på hemmaplan är ack så viktigt och det kommer att påverka Milans spel när det blir deras tur att spela inför hemmafans. 

Precis som Gennaro Gattuso sa efter matchen så var det ett steg bakåt för Milan - som såg väldigt kantiga ut och man sökte hela tiden Piatek med djupledsbollar. Var det planen från Gattuso? Att falla hem och omgående - oavsett vad - dra iväg bollar på chans mot Piatek? Om Milan uppträder på ett liknande sätt i returen så håller jag Lazio som stora favoriter att ta sig till den där eftertraktade finalen där man nu dessutom slipper möta ett Juventus



Spelarbetyg:

Strakosha - 6,0
Patric - 6,5
Acerbi - 7,5
Bastos - 7,0
Romulo - 7,0
Parolo - 7,0
Leiva - 7,5
Milinkovic - 6,5
Lulic - 6,0
Correa - 6,0
Immobile - 5,5

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2019-02-27 09:08:51
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party