Lagbanner
2020-07-04 21:45

Lazio - Milan
0 - 3

Lazio - Milan 0-3: Luften gick ur Lazio
Sergej utbytt och eventuellt småskadad också...

Lazio - Milan 0-3: Luften gick ur Lazio

Så gick luften tillslut ur detta Lazio. Vi visste på förhand att med dom skadorna laget har, i kombination med det brutala spelschemat mitt i högsommaren, att det skulle bli ruskigt svårt.

Tyvärr tog nog sagan och drömmen slut ikväll. Juventus kommer med allra största säkerhet att ta ännu en Scudettos och Lazios säsong, innan coronavirus pandemin kommer snabbt att glömmas bort av icke Laziales.

Förlusten ikväll kom inte till för att Milan helt plötsligt blivit flera dimensioner bättre. Nej, det gick helt enkelt inte att spela på det sätt som man ville. Kvaliteten på ersättarna var inte bra nog, visst Correa är ingen dussing-unge, men jag betvivlar starkt att Inzaghi hade startat honom i det här skicket om han inte ansåg det absolut nödvändigt. Argentinaren haltade typ ut på planen inför avspark kändes det som och han orkade knappt utmana en motståndare eller driva upp bollen.

Utan en uppspelspunkt som Immobile eller Caicedo så blir det bar pannkaka av allt. Särskilt som Jony ska härja på vänsterkanten i Senad Lulic frånvaro och med jämna mellanrum stå för grodor och skänka bort bollar till motståndarna.

Lucas Leiva gjorde comeback och spelade sin första match efter en operation trots att han inte var färdig rehabiliterad. Han såg ut som han skulle behöva en permobil stundtals i vändningarna.

Det var ingen trevlig upplevelse att se detta Lazio ikväll, det var endast ett sorgligt fragment av vad laget var för några månader sedan.

Inte för att låta tråkig och uppgiven, men hade jag varit Inzaghi så hade jag fortsatt pusha laget tills dess att man matematiskt säkrar Champions League, därefter hade jag tagit ut A-laget ur spel och skickat dom på semester i 2-3 veckor och låtit backup och juniorspelare få chansen i resterande matcher. Sedan kan nyckelspelarna komma tillbaka utvilade och få en månads försäsongsträning.

För just nu skall Serie A hålla på tills i början av Augusti och säsongen 2020/2021 drar igång en månad senare - är det någon som ser problemet för Lazio - om man ser till hur det ser ut nu?

Laget skall dock ha en eloge för att man fortsätter att kämpa trots 0-3 i baken tidigt i andra halvlek.

Och just ja, grattis Juventus. Ni hade tur i år. Ni kom undan med blotta förskräckelsen och fick en riktig Force Majure till skänks.

Christer Nordinchrister.nordin@live.se2020-07-04 23:37:46
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party