Lazio-Milan 3-1: Tre poäng – två skador
Miro Klose var tillbaka i gammalt gott slag.

Lazio fick sin revansch på Milan från säsongspremiären. Men trots den ljuvliga 3-1-segern så har man en bitter eftersmak då Filip Djordjevic skadade sig allvarligt och troligtvis blir borta i minst tre månader.

Alla minns vi säsongens första match, mot Milan borta. Lazio förde spelet, skapade chanser och tog tag i initiativet. Men det var Milan som gjorde målen efter skickligt omställningsspel. I dag var det en liknande matchbild. Skillnaden mellan de båda lagen den här gången var dock att Lazio var mer sammansvetsade nu än vid det första mötet, medan Milan snarare hade tagit ett kliv tillbaka och stundtals inte hade något eget spel alls. Efter en makalöst fin genomförd match så blev det tre härliga poäng i jakten på Champions League-platsen.

Primo tempo
Publiken hann knappt bänka sig innan Lazio ropade på straff efter att Stefan Radu blivit fälld i straffområdet. En svårbedömd situation för Mazzoleni som la ribban högt i matchen, mycket på grund av att han friade i just den situationen. Någon minut efter straffsituationen så sjabblade Disan Basta vid mittplan och misslyckades kapitalt med en bakåtpass. Istället roffade Jeremy Menez åt sig bollen och placerade snyggt in den bakom en chanslös Federico Marchetti i Laziomålet.

Resten av halvleken hade Lazios signatur skriven över sig. Lazio spelade stundtals ut Milan och man skapade även ett par riktigt heta målchanser, men varje gång man kom till avslut så stod en viss Diego Lopez i vägen. När domare Mazzoleni blåste av för halvtid så ledde Milan med 1-0, ett resultat som definitivt inte speglar matchbilden i halvleken.

Secondo tempo
Den andra halvleken hann knappt börja innan Miroslav Klose, som var en av förgrundsfigurerna i den första halvleken, visade upp en känslig högerfot genom att slå ett perfekt inlägg till en framrusande Marco Parolo som inte gjorde något misstag. Plötsligt stod det 1-1 efter endast någon minuts spel av den andra akten. Det gick ytterligare några minuter innan Milans kapten Riccardo Montolivo valde att göra en Basta, det vill säga att spela hem bollen för snålt. Miro Klose snappade upp den som en örn på fårjakt och drev den mot mål för att sedan iskallt placera in den vid den främre stolpen. Knappt fem minuter hade gått av halvleken och Lazio hade vänt.

Lazios dominans kom av sig aningen efter ledningsmålet men samtidigt stod Milans offensiv inte för något vidare hot mot Lazio defensiv. Anfall efter anfall avvärjdes enkelt av backlinjen. Just de andra galvlekearna har varit ett stort problem för Lazio under säsongen, men inget av det syntes i den här matchen. Istället kändes ledningen betryggande. När några minuter återstod av matchen så drev Candreva fram bollen och passade in den mot Filip Djordjevic. Serben råkade dock trampa på bollen och få foten under sig. Bollen gick sedermera fram till Marco Parolo som placerade in sitt andra mål för kvällen. Men mitt i friandet så insåg man allvaret med Djordjevic som direkt tvingades att byta. Tydligen är det en faktur vid vristen och serben väntas bli borta i cirka tre månader.
I slutet av matchen så drog Phillippe Mexes på sig ett rött kort efter att först tagit ett strypgrepp på Stefano Mauri för att sedan, efter att ha fått det röda kortet, ta en armkrok kring Laziokaptenens hals. Väldigt klantigt av Mexes men det visar vilken typ av människa och fotbollsspelare han är.

Sammanfattning
En av Lazios tre bästa matcher den här säsongen. I nästan 90 minuter så var man det spelförande laget. Man visade prov på ett fint passningsspel med stor variation. Candreva skapade mycket på egen hand och ska ha en eloge. Milan var dock inte så värst bra i dagens match. Dagens Milan saknar en spelidé och man har svårt att etablera ett eget spel offensivt, samtidigt som defensiven svajar i en stor uträckning.
Negativt för Lazio var förutom skadan på Djordjevic att De Vrij tvinades utgå skadad. Mauricio fick göra debut men hann aldrig spela tillräckligt länge för att man ska kunna bedöma honom rättvist. Trots att man saknat sin formstarkaste spelare i Felipe Anderson och även Lulic så lyckas man relativt enkelt besegra en av de största konkurrenterna, på förhand, om tredjeplatsen. Det är minst sagt imponerande.

Tre stelle
La prima stella – Miroslav Klose

Ett mål och en assist säger en hel del. Var Lazios bästa spelare i första och såg ut att vara på riktigt spelhumör.
La seconda stella – Marco Parolo
Löper väldigt smart och är ofta på rätt plats vid rätt tillfälle. Gjorde i dag två snygga och viktiga mål.