Lazio Napoli 0-1 : Oförtjänt förlust

Lazio och Napoli inledde Serie A:s fotbollssöndagen. Trots avstängd Curva Nord på grund av händelserna under derbyn förra veckan var det ändå ett bra tryck från laziali som för en dag flyttade till Curva Sud, vilket var faktiskt Lazios curva en bit tillbaka i tiden.

Lazio kom till matchen med 6 titolari skadade / avstängda. Marchetti, De Vrij, Gentiletti, Lulic, Mauri, Anderson. Pioli fick göra några ändringar och som vi redan sett tidigare under säsongen fick Radu och Cana bilda mittbacksparet, medan Cavanda fick ta vänstra kanten. På mittfältet tog Pioli ett ganska oväntad beslut när han valde att spela med både Ledesma och Biglia, tillsammans med Parolo. Tränaren ansåg säkert att det var lämpligt att göra mittfältet lite mer difensivt på grund av det på pappret ostabila backlinje.

Primo Tempo

Lazio börjar halvleken bra. Ganska högt tempo på matchen. Napoli väntar och försöker kontra när de vinner bollen. Basta gör bra ifrån sig på högra kanten trots en bra insats av Napolis nyförvarv Strinic. Lazio spelar bra, men trots ett högt bollinnehav så saknas skott på mål under de första tjugo minuterna. Napoli försöker som sagt kontra så fort de vinner bollen och i den 18:e minuten får Higuain en djupledspassning som Radu inte bryter. Argentinaren skjuter ett bra skott på första stolpen som Berisha borde inte ha släppt in. Vi får vänta lite på Lazios reaktion men den är stark när den kommer.  De sista 25 minutera är det bara Lazio som spelar. Parolo träffar ribban och Cavanda skjuter rakt på Napolis målvakt från 7/8 meter. Första halvleken slutar 0-1 men det speglar inte vad som man sett på Olimpicos gräsmatta.

Pensieri dopo il primo tempo

Trots resultatet positiva känslor. Lazio spelar utan 6 startspelare men dominerar matchen. Det fattas någonting där uppe på topp. Ingenting emot Djordjevic men en riktigt bra anfallare skulle sitta perfekt. Känns som om ett bra byte skulle kunna vara Cataldi / Ledesma.

Secondo Tempo

Pioli tar ut Ledesma och sätter in Klose. 4-2-4 alltså. Djordjevic och Klose i mitten med Candreva och Keita på kanterna. Lazio försöker föra matchen medan Napoli liksom tidigare skickar bollen upp till Higuain som får göra nästan allt själv. Dock så lyckas Napoli försvara betydligt bättre och kontra oftare. Higuain har en chans att näta in 0-2 målet men diagonalen hamnar några centimeter utanför. Lazios ända chans är Kloses nick som hamnar inte långt ifrån målvaktens vänstra stolpe. Runt den 65:e matchminuten har Lazio en fin chans. Candreva slår ett inlägg som Keita mottar men inte lyckas förvandla till mål. Sista kvarten börjar lage bli trötta och många ytor skapas. Cataldi och Pereirinha tar Parolos och Cavandas plats när några minuter återstår av matchen. Lazio försöker verkligen hitta kvitteringsmålet men får också akta sig för Napolis vassa kontringar. Sista chansen är Keitas, men Rafael räddar.

Riflessioni

Tråkig förlust. Napoli gör mål på den ända chansen de har medan Lazio har tre viktiga chanser som man inte lyckas utnyttjia. Lazio är i alla fall ett lag och spelar en rolig fotboll. Att ta hem åtminstone 1 poäng skulle betyda mycket. Men inget är kört än. För CL platsen kommer det säkert att vata en hård strid ända fram till maj. Lazio avslutar säsongens första halvan med 31 poäng, vilket är bra. Som Pioli sa under veckan, om man bortse från de första fem matchernahar man plockat lika många poäng som Juve och Roma har. Nästa vecka är det Lazio Milan. Då kommer Candreva förmodligen att vara i form plus att De Vrij borde vara med. Lazios "nya gamla" tröja kanske kan bidra till en seger!

Lotito har byggt upp ett fint lag med många unga spelare. EN mittback behövs dock samt en bra anfallare som kan stå för 15 / 20 mål under en säsong. Länge sen vi hade en sådan.

Top & Flop

Känns konstigt att ta fram de bästa när man förlorat men i mina ögon är de tre bästa i matchen varit: