Lagbanner
2020-01-11 18:00

Lazio - Napoli
1 - 0

Lazio Napoli 1-0

Lazio Napoli 1-0

Lazio vinner sin 10:e raka match när man besegrar Napoli på Olimpico med 1-0 under lördagskvällen.

Veckan kunde inte avslutats på ett bättre sett för Lazio. I veckan firade Lazio 120 år, och på lördagen tar Lazio hem sin 10:e raka seger. Ännu en gång är det i slutminuterna man lyckas göra avgörande målet. Vinsten mot Napoli innebär även att man slår tidigare rekord på 9 raka vinster säsongen 1999.

Lazio och Napoli bjöd inte på en målrik match denna gång, till skillnad från hur det brukar se ut när lagen spelar mot varandra.

Första halvleken präglades framförallt av låg intensitet och oeffektivt bollinnehav från båda lagen, vilket inte resulterade i några farliga chanser förutom ett par långskott som respektive målvakter kunde hantera utan större bekymmer. Andra halvleken var roligare och Napoli hade nog ett övertag, i synnerhet mot slutet av halvleken då Lazio verkade trötta. Napoli hade bland annat två riktigt farliga chanser med Callejon som träffade stolpen och Insigne som hade ett farligt skott efter att han dribblat sig förbi ett par gubbar i Lazio. Matchen såg nog ut att kunna sluta oavgjort när Immobile först pressade Napolis målvakt Ospina som förlorade boll ioch sedan skruvade in bollen från en svår vinkel.

Lazio Napoli 1-0 (0-0)
LAZIO (3-5-2): Strakosha; Luiz Felipe, Acerbi, Radu; Lazzari, Milinkovic, Leiva (80:e Berisha), Alberto (89:e Jony), Lulic; Caicedo (63:e Cataldi), Immobile.
NAPOLI (4-3-3): Ospina; Hysaj, Di Lorenzo, Manolas, Rui; Ruiz, Allan (83:e Llorente), Zielinski; Callejon (87:e Elmas), Milik, Insigne (90:e Lozano). 
Domare: Orsato
Målskytt: 83:e Immobile
Varningar: Lazzari, Lulic (L); Manolas, Mario Rui (N)

Bäst i Lazio
Strakosha: Lazios målvakt är nästan arbetslös i första halvleken, men räddar Lazio i andra. Blir räddad av stolpen på Callejons skott, men gör en fin räddning på Insigne några minuter senare och sedan igen på Insigne i den 90:e minuten. Blir han lite mer självsäker med fötterna kommer Strakke o bli en av de bästa målvakterna i Serie A.
Acerbi: Styr Lazios försvar som trots Napolis press mot slutet av matchen aldrig ser ut att tappa kontrollen. Det är inte enkelt att ta sig förbi Acerbis backlinje.
Luis Alberto: Rör sig konstant mellan försvar och anfall, vet alltid hur han ska agera både med boll och utan. Inzaghi har gjort han till en av de bästa mittfältarna i Serie A.
Immobile: Gör sitt 20:e mål på 18 matcher. Blir ensam i anfallet utan Correa och när Caicedo kliver av. Har ett par halvtaskiga chanser men ger inte upp och skapar fram ett läge från ingenstans på egen hand. Otroligt.

Kommentar:
10:e raka segern och nytt rekord för klubben. Nästa match är mot Sampdoria nästa lördag, sedan är det dags för derby och efter det väntar två hemmamatcher till mot Spal och Verona innan Lazio åker till Parma i februari. På tisdag är det Coppa Italia, då möter Lazio Cremonese hemma på Olimpico.

Lazio har senaste matcher visat prov på en otrolig karaktär, grinta och förändrad mentalitet. Matcher som denna mot Napoli eller mot Brescia förra veckan hade man aldrig vunnit för några år sedan. Det krävs att Lazio har fötterna kvar på jorden, inte får hybris och fortsätter att jobba hårt och slita. Gör man det så är jag övertygad om att vi kan glädjas många gånger till framöver denna säsong. 


 

Niklas Tellininiklas.tellini@gmail.com2020-01-12 10:34:16
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party