Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-02-27 20:50

Lazio - Napoli
1 - 2

Lazio - Napoli 1-2

Lazio - Napoli 1-2

Lazio förlorar 2-1 mot Napoli och missar chansen att närma sig en CL plats. Napoli avgör i den 94:e minuten.

Kort om matchen
Lazio spelar en mycket fin fotboll, men bränner för många målchanser och ger bort tre poäng till Napoli. En match som under många aspekter liknade matchen mot Porto, där Lazio skapar otroligt många målchanser men har svårt att förvalta dem. Napoli spelar bättre i andra halvleken, och som oftast i matcher om är jämna och tighta är individuella misstag eller bra spelare som avgör matchen. Patric ger bort bollen till Napoli i samband med 0-1 målet, Hysaj slarvar vid 1-2 målet. Mellan händelserna gav Pedro Lazio kvitteringen med ett supermål på volley.

Det är tredje matchen som Lazio tappar poäng i under stopptid, efter att ha tappat två poäng mot Atalanta och Udinese

Sarri efter matchen
"Vi gjorde en bra match, ett oavgjort reesultat hade varit oförtjänt för Napoli, nu fick de till och med 3 poäng med sig hem. Men man växer tack vare dessa erfarenheter. Det är synd att första halvleken slutade 0-0, vi skapade otroligt mycket. Som vanligt försvann vi under 10 minuter efter Napolis mål, men jämfört med i höstas kan vi nu återhämta oss utan att passivt släppa in 2 mål till under den perioden. Vi släpper in två mål på grund av två misstag från vår sida, vi måste bli bättre på att läsa av vissa situationer."

En svår match väntar på lördag kväll, då Lazio reser till Sardinien för att möta ett Cagliari som spelat fem matcher utan att förlora.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-02-28 14:43:12
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party